Een Nederlandse babynamen Tinder!

Een tijdje geleden zag ik overal reclame verschijnen over de Zwitsal babynamen app. Een app die een handig hulpmiddeltje zou zijn bij het vinden van de perfecte babynaam. Ik ging enthousiast aan de slag, maar kwam eigenlijk helemaal geen leuke namen tegen. Wij zijn namelijk op zoek naar een echte Nederlandse babynaam en die kende de app niet. Nu is er een soortgelijke app die wél een groot aanbod aan Nederlandse babynamen heeft: Kinder!

 

De app

Net als de Zwitsal babynamen app is het een soort Tinder voor babynamen. Voor degenen die niet weten wat Tinder is: Tinder is een dating app waarbij je foto's ziet van potentiële dates. Lijkt de persoon die je ziet je leuk? Dan swipe je naar rechts. Lijkt de persoon die je ziet je niet leuk? Dan swipe je naar links. Als jij naar rechts hebt geveegd en die persoon zelf ook bij jouw foto, heb je een match.

Bij de app Kinder werkt het vergelijkbaar. Eerst selecteer je het geslacht van je kindje (als je wil), dan vul je de achternaam van de baby in, dan maar je verbinding met de telefoon van je partner en dan ben je klaar om te beginnen en zie je een babynaam in beeld verschijnen. Vind je de babynaam leuk? Dan swipe je naar rechts. Vind je de babynaam niet leuk? Dan swipe je naar links. Als je de app gekoppeld hebt met die van je partner en er is een naam die jullie beiden leuk vinden, hebben jullie een match! Zo ontstaat er een korte lijst met namen die jullie allebei leuk vinden.

 

Buitenlandse namen

Niet iedereen wil natuurlijk een Nederlandse babynaam zoals Bas of Fleur. Maar ook dan kun je deze app goed gebruiken. Je kunt namelijk selecteren op taal. De app staat standaard op Nederlands, maar je kunt ook voor een Britse, Deense, Afrikaanse, Russische of Japanse naam gaan. Er zijn heel veel talen beschikbaar en je hebt in totaal keuze uit 18.000 namen! Zo vind je altijd wel een babynaam die jullie beiden leuk vinden.

 

 

Hoe hebben jullie de babynaam gekozen? Heb je daar apps of boekjes voor gebruikt?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355