Een bezoekje aan de baby spa

14 Jun 2017

Vorige week nam ik een kijkje bij een hele bijzondere plek in Nederland. Een plek waar baby’s en moeders centraal staan. Een plek waar alles in het teken staat van pure ontspanning en verwenning. Dat kan er natuurlijk maar één zijn: Newborn Spa Almere!

 

Toen ik vorige maand persberichten zag verschijnen over deze bijzonder plek dacht ik: ‘Ja, daar moet ik heen! Daar moet ik een kijkje nemen en een artikel over schrijven!’. Diezelfde dag mailde ik eigenaresse Sarita en nog dezelfde dag kreeg ik te horen dat zij mij graag ontving in de Newborn Spa. Dat liet ik me natuurlijk geen 2 keer zeggen en we maakten meteen een afspraak.

 

Newborn Spa Almere
Newborn Spa Almere is de eerste baby spa van Nederland! Je kunt hier terecht voor verschillende activiteiten: baby wellness sessies, cursussen babymassage, zwangerschapsmassages, ontspanningsmassages en workshops. De wellness sessies maken deze plek zo uniek en daarom zal ik die wat verder toelichten.

 

Baby wellness
De baby wellness sessies bestaan uit floaten en een babymassage die je als ouder, onder begeleiding van een ervaren docente, zelf geeft. Tijdens het floaten drijft je baby eigenlijk in een soort jacuzzi. Je baby krijgt een speciaal zwembandje om zijn nek waardoor hij zich volledig vrij voelt. Mensen schrikken hier soms van, maar voor je baby is zo’n bandje om zijn nek heerlijk! Hij weegt natuurlijk bijna niks in het water dus hij voelt er weinig van. Ook heeft je baby zo volledige bewegingsvrijheid.
De floating sessies zijn geschikt voor baby’s vanaf 10 dagen tot 6 maanden. Daarna hebben baby’s niet meer de rust om zo lang te ‘badderen’ in zo’n klein badje. De sessies hebben veel voordelen: allereerst is het gewoon heel fijn voor je baby, daarnaast bevordert het het slaapritme, kalmeert het je baby, verlicht het ongemakken zoals krampjes en versterkt het de spieren. Er wordt gebruikt gemaakt van gezuiverd water zonder chloor, dus het is ook geschikt voor baby’s met huidproblemen of prematuurtjes.

 

Kosten
Een reguliere sessie duurt ongeveer 60 minuten en kost €65,-. Je baby zit dan ongeveer een kwartiertje (tot max 25 minuten) in het speciale bad, afhankelijk van hoe lang jouw baby het leuk vindt. Na het floaten geef je je baby, onder begeleiding van een gecertificeerde docent, een heerlijke massage. Je kan ook voor een float-only van 30 minuten kiezen, wat je €47,50 kost. Dit is best een flink bedrag. Toch vind ik het niet gek als je je bedenkt dat het bad voor elke baby opnieuw wordt gevuld (telkens een kuub gezuiverd water) en alle doeken en dergelijke na elke baby worden gewassen.

 

Mijn ontmoeting met Sarita

Ik had het geluk om mee te mogen kijken met een BFF sessie (twee vriendinnen met allebei een baby). Ik kwam wat eerder om nog even met eigenaresse Sarita te kunnen kletsen. Zij vertelde dat dit concept al zeker 10 jaar bestaat en veel gebruikt wordt in Azië. Nadat zij hier achter kwam, hoorde van alle voordelen voor je baby en het had uitgeprobeerd met haar eigen baby was zij om: ook zij moest en zou een eigen baby spa oprichten! Met haar achtergrond als pedagogisch werker, masseuse en moeder was dit een realistische droom en afgelopen maand kon zij de deuren openen van haar eigen Newborn spa!

 

Het bijwonen van de sessie
De BFF sessie startte met het floaten. Wat was het leuk om te zien hoezeer deze baby’s genoten zeg! Heerlijk ontspannen dobberden zij in het warme water. De baby van 9 weken genoot lekker van de rust terwijl de wat oudere baby trappelend genoot van zijn bewegingsvrijheid. Ook hielden deze knappe baby’s het super lang vol. Bijna 20 minuten lang hebben wij vertederend naar de baby’s kunnen kijken.

Na nog even wat voeding kon toen de babymassage beginnen. De baby’s genoten enorm van het huid-op-huid contact, ondanks dat ze best even moesten wennen en al behoorlijk moe waren van de inspannende float. Na een uur gingen de moeders weer de deur uit met 2 vermoeide, maar ontspannen en tevreden baby’s.

 

Ondanks dat ik bij het zien van de persberichten nog wel een beetje sceptisch was, ben ik nu helemaal om. Ik denk dat dit een geweldige ervaring is voor ouder en kind!


Wat is jouw mening? Zou jij dit willen uitproberen met je baby?

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355