Een jaar op reis: au pair in Canada

18 Jun 2017

Hoi lieve lezers,

 

Daar ben ik weer! Vandaag geen blog over het opvoeden en opgroeien van je kindje, maar over mij. Daar draait Online opvoeden natuurlijk niet om, maar ik denk het voor jullie wel leuk is om te weten wat ik, als schrijfster van de artikelen, uitspook in het dagelijks leven.

 

Afgestudeerd, en nu?
De vorige keer dat ik over mezelf schreef, was ik nog volop bezig met afstuderen. Inmiddels is mijn opleiding afgerond en ben ik officieel Pedagoog. Woehoeee! De vraag die ik regelmatig krijg is: ‘En wat nu?’. Nou dat zal ik jullie vertellen! Ik heb namelijk een super tof plan voor aankomend schooljaar. Nou ik… Eigenlijk wij. Mijn vriend en ik gaan namelijk samen een jaar lang naar Canada en we vertrekken al op 12 juli! In Canada ga ik aan het werk als au pair.

 

Wat is een au pair?
Een au pair is eigenlijk een inwonende oppas. De au pair helpt met de verzorging van de kinderen, helpt eventueel een beetje in het huishouden en leert tegelijkertijd de taal en cultuur van het land kennen. Dit doet de au pair tegen kost, inwoning en zakgeld. De voordelen voor het ‘gastgezin’ zijn dat ze altijd verzekerd zijn van opvang, de kinderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven, er veel persoonlijke aandacht is voor de kinderen (meer dan bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf) en dat het gezin wat meekrijgt van andere culturen.  

 

Mijn gastgezin
We hebben een super leuk, half Nederlands, gezinnetje leren kennen waar ik vijf dagen per week, terwijl de ouders werken, voor de kindjes zal zorgen. De jongste is dan net een jaar en de oudste 3. Deze jonge leeftijd was voor mij wel een pré. Met deze leeftijd heb ik namelijk de meeste affiniteit (merkten jullie dat al een beetje aan mijn blogs? ;)). Het lijkt mij fantastisch om een jaar lang een band met de kindjes op te bouwen, hun ontwikkeling van dichtbij te mogen volgen en een mooie bijdrage te kunnen leveren aan hun Nederlands. En mijn vriend? Die woont net als ik bij het gezin thuis, maar zal geen verantwoordelijkheden hebben in het verzorgen van de kinderen. Hij heeft een thuisstudie die hij in Canada gaat vervolgen (zelfs in Canada kan hij tentamens maken) en nog een heleboel andere werkzaamheden, hobby’s en ideeën. Dat betekent natuurlijk niet dat we nooit gezellig met z’n viertjes op pad zullen gaan!

 

Naast het werken als au pair
Natuurlijk gaan wij niet een jaar naar Canada om alleen voor twee lieve kindjes te zorgen. Dat had hier in Nederland ook wel gekund. We gaan proberen zoveel mogelijk te zien en te beleven! Zo gaan we kamperen in Banff national park, verblijven we een paar dagen in Jasper national park, wil ik dolgraag leren skiën, gaan we vast veel leuke nieuwe mensen ontmoeten en gaan we nog een dikke week naar Costa Rica. Misschien reizen we de laatste maand wel rond door een mooie plek op de wereld en beleven we nog veel meer dan we ons nu kunnen voorstellen. We hebben een plan, maar er kan natuurlijk altijd wat veranderen aan de concrete invulling. We hebben er in ieder geval super veel zin in!

 

En Online opvoeden dan?
Misschien vraag je je wel af: ‘En Online opvoeden dan?’. Nou daar ga ik zeker mee door! Het mooie aan bloggen is dat je dit overal op de wereld kunt doen. Ook tijdens mijn jaar in Canada zorg ik ervoor dat er elke dag weer een blog verschijnt over het opvoeden en opgroeien van je kindje. Ik kan jullie ervan verzekeren dat ik hier altijd tijd voor zal vrijmaken. Toen ik twee maanden geleden begon met Online opvoeden stond onze reis al vast, dus vanaf het begin heb ik hier al over na kunnen denken. Binnen deze twee maanden heb ik al ruim 3000 volgers op Facebook ‘binnengehaald’! Dat laat ik toch niet zomaar schieten? Daardoor ben ik alleen maar nóg gemotiveerder om door te gaan met Online opvoeden en juist te groeien. Zo heb ik al een super leuke gastblogger voor jullie ‘geregeld’ die om de week zal bloggen over haar ervaringen met zwanger worden, zwanger zijn en ervaringen als moeder. Maar daar maandag meer over! Voor jullie zal er in ieder geval weinig veranderen. Ik denk eigenlijk dat er voor jullie helemaal niks verandert. Alleen misschien dat ik jullie nóg meer content kan bieden en dat deze content door nóg meer mensen wordt gelezen. Op naar de 10.000 volgers!

 

Hebben jullie nog tips voor in Canada? Of vragen over au pairs of mijn plannen? Laat het dan vooral weten!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355