Een weekendje weg met de kinderen? Ontdek de veelzijdigheid van de Belgische Ardennen

29 Jan 2019

Staat het plannen van een weekendje weg met je gezin hoog op de agenda en voelt het vinden van een geschikte locatie als het leggen van een puzzel met 4000 stukjes? Geen paniek! Ongeacht of je weekendje weg nou volledig in het teken staat van de zoektocht naar avontuur, of je het liefst compleet tot rust komt, in de Belgische Ardennen vind je het allemaal. Binnen dit blog laten we je kennismaken met de veelzijdigheid van de Belgische Ardennen. Lees snel verder en ontdek hoeveel variatie een korte, kindvriendelijke vakantie hier te bieden heeft. 

 

Geniet van je vakantie in het Parc Chlorophyll

Wanneer je van plan bent om punten te scoren bij je kinderen is het een tip om ze mee te nemen naar Parc Chlorophylle. Tijdens een wandeling door dit bos worden ze uitgedaagd om allerlei verschillende activiteiten en opdrachten te voltooien. Spelenderwijs wordt hun kennis over planten en dieren hiermee op de proef gesteld en vergroot. 

 

Zodra ze aan het eind van de wandeling alle opdrachten tot een goed einde hebben gebracht wacht er een toffe natuurspeeltuin waarin ze zich volledig kunnen uitleven. Maar pas op met het uit de doeken doen van je plannen. Houdt er rekening mee dat rustig uitslapen op de dag zelf er waarschijnlijk niet meer inzit en je er mogelijk een wekker in de vorm van enthousiast op je bed springende kinderen voor terugkrijgt. 

 

Bezoek de mooie omliggende dorpjes 

Rondom de Belgische Ardennen liggen tal van rustieke dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn. Zoals Chassepierre, een authentiek, klein dorpje dat naast de rivier de Semois ligt. Wanneer je dit dorpje een bezoek brengt in augustus bestaat de kans dat je met je neus in de boter valt, aangezien één van de grootste straatkunstfestivals van België hier plaatsvindt. Han-Sur-Lesse staat vooral bekend om haar grotten van Han. Deze attractie maakt het dorpje tot een toeristische trekpleister voor jong en oud. 

 

Coo(le) attracties gegarandeerd 

De 15 meter hoge watervallen van Coo vormen een indrukwekkend stukje natuur in de omgeving. Hoger zijn ze in het gehele land dan ook niet te vinden. Bij de watervallen ligt bovendien het pretpark Plopsa Coo. Dit attractiepark is speciaal gericht op de allerkleinsten en vanaf ieder lente een garantie voor een spectaculair dagje uit met het hele gezin. Los van de sensationele attracties is de kans groot dat je er bekende figuren uit de wereld van studio 100 tegen het lijf loopt. 

 

Druk dagje dierentuin 

Voor de dierenliefhebbers is een bezoekje aan de dierentuin Monde Sauvage een absolute aanrader. Los van het gedeelte waar je op je gemak rond kunt lopen, is er een speciale route uitgezet waarin je per treintje of eigen auto kennismaakt met diverse dieren. Dichterbij komen is bijna onmogelijk aangezien het geen uitzondering is dat giraffes of zebra’s gedurende de rit aan uw auto komen snuffelen. Maken de leeuwen en tijgers toch meer indruk? Deze zijn te zien tijdens een rustige wandeling door de rest van het park. Met ook nog een zeeleeuwen- en een apenverblijf biedt het park voor elk wat wils. Wanneer kinderen na een dag tussen al deze dieren nog energie over hebben (wij kunnen het ons bijna niet voorstellen) is er een grote speeltuin om zich in uit te leven. 

 

Ervaar de Belgische Ardennen nu zelf 

Trek je jezelf na een lange dag in de natuur graag even helemaal terug, of ga je de strijd met je kids aan achter de tafeltennis-, dan wel voetbaltafel? Boek voordelig een eigen vakantiehuisje in de Ardennen te België en ontdek zelf waarom het meer dan de moeite waard is. Vielen die 4000 stukjes best mee toch?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355