Eindelijk een kinderwagen gekocht!

Een aantal weken geleden vertelde ik jullie al dat ik op zoek was naar een kinderwagen. Bij bijna ieder babyproduct weet ik precies wat ik wil hebben, maar bij de kinderwagen vond ik dit behoorlijk lastig. Het is namelijk een flinke uitgave. Na veel wikken en wegen, testritjes in babywinkels en nachtjes slapen, kwamen we er eindelijk uit! 

 

Ik ben in dit artikel super enthousiast, maar dit artikel is op geen enkele wijze gesponsord. 

 

Wat vinden we belangrijk?

Natuurlijk hadden wij een aantal wensen/eisen voor de kinderwagen: we wilden een combiwagen met 4 wielen, omdat deze stabieler zijn. We wilde foambanden, omdat deze fijn rijden, maar niet lek kunnen gaan en niet opgepompt hoeven te worden. We wilden goede vering, zodat we niet ieder hobbeltje in de weg zouden voelen. De kinderwagen moest ook eenvoudig in- en uit te klappen zijn en moest natuurlijk gewoon mooi zijn! Het oog wil ook wat.

 

Hoeveel geld willen we spenderen?

En dat alles wilden we natuurlijk voor een goede prijs. De Bugaboo Fox was een kinderwagen die aan al onze wensen voldeed, maar €1159,- voor een kinderwagen? Dat vonden we een beetje te gek. Nu heb je voor €300,- ook al een kinderwagen. Van de merken X-adventure, Born Lucky of Chicco bijvoorbeeld. Helaas voldeden deze kinderwagens niet aan onze wensen. Ik vond de kwaliteit van deze wagens niet zo goed. Ze reden niet lekker en alles werkte wat minder soepel. Logisch natuurlijk, want ze zijn ook veel goedkoper, maar dat wilden we ook niet. Dan maar wat meer geld aan een kinderwagen besteden.

 

Nieuw of tweedehands?

Nadat we op kraamvisite waren geweest bij onze onderburen die een mooie kinderwagen voor weinig geld hadden gevonden via Marktplaat, besloten we dat we ook eens na moesten denken over en op zoek moesten gaan naar tweedehands kinderwagens. Wij zijn uiteindelijk 2 kinderwagens (van Bugaboo)  gaan bekijken, maar de conclusie is dat ik een iets te grote muts ben. Oeps! Ik vond het behoorlijk storend dat de witte onderdelen niet meer wit waren, dat er beschadigingen op het frame zaten, dat de stof een beetje verkleurd was en dat bijvoorbeeld het klittenband niet meer zo mooi was. Ik begrijp dat dit met een nieuwe kinderwagen ook gebeurt, maar toch. Een tweedehands kinderwagen werd het ook niet.

 

Maxi-Cosi nova 4

Na heel wat bezoekjes aan babywinkels en heeeeeeel veel testritjes over van die leuke, speciale testbanen, besloten we dat het de Maxi-Cosi Nova 4 moest worden in de kleur Nomad Grey. Deze kinderwagen voldoet aan al onze eisen en heeft een prima prijs. Allereerst heeft de wagen grote, schokdempende wielen met anti-lek banden waardoor de wagen heerlijk rijdt. Ten tweede heeft de wagen een memory functie. Hierdoor kun je de knopjes om de ligbak of zittig eruit te halen 1 voor 1 indrukken en daarna rustig de ligbak of zitting eruit halen. Daarnaast heeft de kinderwagen een handsfree inklapsysteem. Met je voet druk je op een pedaaltje waarna de kinderwagen zichzelf rustig inklapt. Ook het comfortabele matrasje, het comfortabele zitkussen, de vergrendelbare zwenkwielen en de looks waren redenen om voor deze kinderwagen te kiezen!

 

 

 

 

 

 

Iedere kinderwagen heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Een nadeel van deze kinderwagen is de kleine boodschappenmand. De wagen heeft een groot, robuust frame waardoor er nog maar weinig ruimte is voor de boodschappenmand. Binnenkort dus maar op zoek naar een tassenhaak.

 

In principe kost de kinderwagen inclusief reiswieg €770,-, maar er zijn altijd aanbiedingen. Zo kochten wij de wagen voor €650,-.

 

Welke kinderwagen heb jij? Waarom heb jij voor die kinderwagen gekozen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355