Gastblogger Lisa raakt zwanger

3 Jul 2017

Hallo mama’s en papa’s (to be)!

 

Vandaag alweer mijn tweede blog, het vervolg op gastblogger Lisa stelt zich voor.

 

In mijn vorige blog vertelde ik dat, na het stoppen met de pil, mijn menstruaties maar niet op gang kwamen. Hierdoor kwam ik erachter dat ik PCOS had: ik maakte teveel eitjes aan wat de kans om op een ‘normale’ manier zwanger te worden erg klein maakte.

 

Het voelde alsof er een donderwolk boven mijn hoofd hing. Elke keer dat ik mensen met baby’s of kindjes zag, voelde ik mij zó vervelend. Misschien dat jaloers wel het goede woord is. Niet dat ik het hen misgunde, maar ik ik voelde mij zo verdrietig als ik zag dat het bij anderen wel (makkelijk) lukte. Mensen die hun kinderen mishandelden, verkrachtten of nog erger was het wel gegund en mij niet… Tegelijkertijd voelde ik mij schuldig over deze ‘jaloezie’. Ieder huisje heeft zijn kruisje tenslotte, toch?

 

Ik kende mijn lieve man al 4 jaar, voordat wij een relatie kregen. Ik was altijd het type meisje dat geen interesse had in jongens en ik zag hem meer als één van mijn beste vrienden. Dit duurde dus 4 jaar totdat ik op een dag voor de zoveelste keer was belazerd. Het drong toen tot mij door dat degene die er altijd voor me was, waar ik altijd mijn hart kon luchten, waar ik echt mezelf kon zijn en waar ik dus oud mee wilde worden, recht voor mijn neus stond. Gelukkig wilde hij na alle mislukte pogingen om mij te veroveren nog steeds een relatie met mij! Omdat we elkaar al zolang kenden, ging het vanaf dat moment vrij snel. We kenden elkaar al door en door, inclusief elkaar irritaties, dus voordat we het wisten, woonden wij samen.

 

Omdat wij er vanuit gingen dat de kans om zwanger te raken zonder een speciale behandeling super klein was, gebruikten wij geen anticonceptie. Ik werd tenslotte toch niet ongesteld en volgens de gynaecoloog zou ik zonder normale menstruatie geen eisprong hebben en dus ook niet zwanger kunnen raken. 

 

Toen ik op een dag ineens begon te vloeien, waren wij ontzettend blij! Kwam het dan toch eindelijk op gang? Zou dit betekenen dat ik tóch vruchtbaar was?

We probeerden niet teveel hoop te hebben, omdat er nog niks zeker was, dus we lieten het overgaan als een normale menstruatie en leefden beiden ons normale leventje.

 

Een tijdje later begon ik me vreemd te voelen. Je kent het wel: humeurig, misselijk etc. Ik dacht dat dit kwam doordat ik weer ongesteld zou worden, net als afgelopen maand. Maar de menstruatie bleef uit… In eerste instantie dacht ik niet aan een zwangerschap, omdat de kans volgens de gynaecoloog erg klein was en omdat ik geen hoop durfde te hebben. Als ik er maar een klein woordje over zei, waarschuwde mijn man me alweer om teleurstelling te voorkomen. Eerdere negatieve zwangerschapstesten leidden namelijk tot veel tranen…

 

Nadat mijn menstruatie 3 weken later nog steeds niet op gang was gekomen, besloten we toch een zwangerschapstest te halen. Ik herinner me dat moment nog zo goed! Ik vroeg mijn man om ’s ochtends een test bij de apotheek te halen, zodat ik die meteen met mijn ochtendurine kon doen. Toen hij terugkwam met de test, rende ik dus meteen naar het toilet! Een paar seconde later schreeuwde ik huilend naar mijn man! Ik zag namelijk 2 hele duidelijke streepjes wat betekende dat ik zwanger was!

 

 

Om zeker van mijn zwangerschap te zijn, belde ik met meteen met mijn gynaecoloog die dit absoluut niet geloofde. Volgens haar was dit niet mogelijk, maar voor de zekerheid kregen we toch een echo. Wat was dat prachtig! Ik was op het moment van de echo precies 6 weken zwanger en precies op die dag was het hartje gaan kloppen. Op de foto zie je mijn eerste echo foto. 

 

Ons geluk kon niet op! Wat waren wij blij! Helaas verliep mijn zwangerschap alles behalve vlekkeloos… Ben je ook benieuwd hoe mijn zwangerschap verliep? Dat vertel ik je over 2 weken. Tot de volgende keer!

 

Hoe lang duurde het bij jullie om zwanger te worden? 

 

Liefs, mama Lisa!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355