Gastblogger Lisa stelt zich voor

19 Jun 2017

Hallo mama’s en mama’s to be!

 

Ik ben Lisa, 24 jaar jong en ik ben gelukkig getrouwd met een Surinaamse man. Sinds 6 maandjes hebben wij een heerlijk, vrolijk mannetje genaamd Gentley Jace.

Ik wil jullie de komende weken graag alles vertellen over mijn ervaringen met zwanger worden en met zwanger zijn. Dit was bij mij namelijk geen rozengeur en maneschijn. En de roze wolk? Die miste ik ontzettend! Laat je echter door mijn ervaring niet demotiveren, want het verloopt bij iedereen anders en ondanks alles was het deze ervaring het volkomen waard!

 

Een paar jaar geleden kwamen mijn menstruaties maar niet op gang. Dit was niet heel vreemd in mijn situatie, omdat ik erg lang de prikpil heb gebruikt. Ja, deze krijg je in je bil, en ja, dat doet pijn! Omdat ik niet tegen de hormonen van de ‘normale’ anticonceptiepil kon, heb ik toen toch voor deze oplossing gekozen. Nou ja, eigenlijk mijn moeder (‘Je moet toch beschermd zijn als jonge vrouw!’). Op een gegeven moment ben ik hiermee gestopt, omdat ik mijn normale cyclus terugwilde, omdat je dan een grotere kans hebt om zwanger te worden. Helaas ging dit niet zoals gepland...

Twee jaar nadat ik was gestopt, had ik nog steeds geen menstruaties. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij de dokter die mij doorverwees naar de gynaecoloog. Ik kreeg de boodschap dat ik één van de volgende aandoeningen zou hebben: vervroegde overgang, onvruchtbaarheid of baarmoederhalskanker. Nou, dit ging mij niet in de koude kleren zitten! Wat was ik geschrokken en verdrietig...

 

Bij de gynaecoloog hebben ze veel onderzoeken gedaan: uitstrijkje genomen, bloedafname... Zo konden ze zien of er iets mis was met mijn hormonen en of ik dus daadwerkelijk in de overgang zou zitten. De vermoedens van de huisarts bleken niet te kloppen. Ik zou PCOS hebben. In Jip-en-Janneke-taal betekent dit dat je óf teveel eitjes in je eierstokken hebt, waardoor de eitjes ruzie gaan maken en er geen eiersprong komt, óf dat je geen of te weinig vruchtbare eitjes aanmaakt.

Mijn lichaam maakte teveel eitjes aan en ik kreeg van de gynaecoloog te horen dat het in mijn geval erg lastig zou worden om op een ‘normale’ manier zwanger te worden. Ze vertelde mij dat als ik ooit een relatie zou hebben en klaar was voor een kindje, wij ons aan zouden moeten melden voor IVF.

 

Zoals je misschien wel begrijpt, zakte de moed mij in de schoenen. Ik droomde als klein meisje al van het moederschap. Nu werd die droom mij uit het niets een klein beetje afgenomen. Al die ziekenhuisbezoeken... En wat als het na 3 keer een IVF behandeling nog steeds niet is gelukt? Hoe kom ik aan 10.000 euro voor deze behandeling? Hoe groot is de kans dat ik dan wél zwanger raak?

 

Ook benieuwd hoe dit verhaal verder verliep? Dat vertel ik jullie over twee weken!

 

Laten jullie weten hoe het proces om zwanger te worden bij jullie is verlopen? Ik ben benieuwd! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355