Geboortemuisjes: Aldi vs. De Ruijter

Het is een echte typisch Nederlandse traditie: beschuit met muisjes serveren bij de geboorte van je zoon of dochter. Jarenlang was De Ruijter de enige aanbieder, maar sinds kort heeft ook de Aldi roze en blauwe geboortemuisjes. Die wilde ik natuurlijk testen!

 

Verpakking

De muisjes van de Aldi zijn makkelijk te herkennen. Er staat groot 'muisjes' met een afbeelding van beschuit met muisjes op. De kleuren op de verpakkingen van de Aldi zijn lichter dan de kleuren op de verpakkingen van De Ruijter. Ook is de verpakking van de Aldi wat minder 'strak'.

 

 

Prijs

In zowel de pakjes van de Aldi als de pakjes van De Ruijter zit 280 gram. De muisjes van De Ruijter kosten bij de Albert Heijn €1,51 per pakje en bij de Jumbo €1,49. De muisjes van de Aldi kosten €1,19 per pakje. Het scheelt dus zo'n €0,30.

 

Ingrediënten

Ingrediënten De Ruijter: suiker, anijszaad, tarwezetmeel, glucosestroop, glansmiddel (carnaubawas), kleurstof (karmijn). Karmijn is ook wel bekend onder E120.

Ingrediënten Aldi: suiker, anijszaad, tarwezetmeel, stabilisator (E414), maïszetmeel, glucosesiroop, glansmiddel (E901i), gehydrogeneerde kokosolie, vanille, kleurstoffen (E120, E171).

 

De muisjes van de Aldi bevatten dus meer toevoegingen. 


De voedingswaarden komen ook redelijk overeen. Zo bevatten de muisjes van De Ruijter 397 kilocalorieën per 100 gram en de muisjes van de Aldi 337. De muisjes van de Ruijter bevatten 2,4 gram vet, 92 gram koolhydraten (waarvan suikers 79 gram), 2 gram eiwit en 0,01 gram zout. De muisjes van de Aldi bevatten 0,6 gram vet, 83 gram koolhydraten (waarvan suikers 78 gram), 0,6 gram eiwit en geen zout.

 

Uiterlijk van de muisjes

Het valt meteen op dat de muisjes van De Ruijter groter zijn en meer verschillen in grootte dan de muisjes van de Aldi. Ook wat kleur betreft zie je duidelijke verschillen. Bij de roze muisjes zijn de muisjes van de Aldi feller en bij de blauwe muisjes zijn de muisjes van De Ruijter wat feller. 

 

Smaak van de muisjes

Dit is natuurlijk het belangrijkste puntje. Welke muisjes waren lekkerder? Zowel mijn vriend als ik hebben de muisjes blind geproefd. Wij vonden de muisjes van De Ruijter lekkerder. Deze zijn wat sterker van smaak en proeven veel meer naar anijs. 

 

Mijn conclusie

Ik ben op alle punten eigenlijk meer te spreken over de muisjes van De Ruijter, maar ik vind de muisjes van de Aldi ook prima! Voor af en toe een beschuitje voor mezelf zou ik de muisjes van De Ruijter kopen, maar bij een kraamfeest o.i.d. zou ik misschien wel gaan voor de muisjes van de Aldi. Ik denk dat niemand dat door zou hebben en ze zijn toch een stukje goedkoper!

 

Heb jij de muisjes van de Aldi al geprobeerd? Zou jij ze kopen? 

 

*Dit artikel is niet gesponsord.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355