Geen winterjas in het autozitje!

30 Nov 2017

De winter is weer aangebroken en dat betekent ook dat de winterjassen weer uit de kast zijn gehaald. Maar wist je dat het hartstikke gevaarlijk is om je kind mét winterjas in zijn of haar autostoeltje te zetten? Niet meer doen dus!

In de onderstaande video kun je zien waarom het dragen van een winterjas in een autostoeltje zo gevaarlijk is. De extra lagen kleding zorgen ervoor dat de gordel tijdens een ongeluk niet dicht genoeg tegen het lichaam van je kind aan zit. De gordel moet zo strak zitten dat je 2 vingers tussen je kind en de riemen in kunt stoppen. En niet als je kind zijn of haar winterjas aanheeft, maar bij alleen een t-shirtje.  

 

 

Maar dan krijgt mijn kind het koud!
Inderdaad, het is niet fijn als je kind het koud heeft, maar veiligheid voorop! Tegen de koud kun je genoeg andere dingen doen. Zo kun je de verwarming in de auto aandoen of een dekentje over je kind heen leggen.

Van een moeder kreeg ik de tip om een goedkoop fleecedeken te kopen en hier gaten in te knippen voor de riempjes van de stoel. Deze leg je dus in de stoel met de riempjes erdoorheen. Dan doe je je kind erin, doe je de riempjes vast en vouw je het dekentje dicht. Zo krijgt je kind het niet koud, maar is hij of zij wel veilig!

 

Wist jij dit al? En welke moeder moet dit ook weten? Taggen maar!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355