Geschikte klusjes voor je kind

13 Dec 2017

Iedere ouder doet dagelijks tientallen of misschien wel honderden 'klusjes'. Toch? Even een wasje draaien, ontbijt maken, de plantjes water geven, de kattenbak verschonen, het vuilnis buitenzetten, een stofzuiger door huis heen halen en ga zo maar door! Waarom zou je je kind(eren) niet laten helpen? Het scheelt jou als ouder werk, maar het is vooral ook goed voor je kind(eren!

 

Goed voor de ontwikkeling

Helpen in het huishouden is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door eigen taakjes te hebben, leren kinderen omgaan met verantwoordelijkheden. Daarnaast worden ook hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid gestimuleerd. Tenslotte leren kinderen door klusjes goed samen te werken en vinden jonge kinderen het vaak ook leuk om hun ouders te helpen. 

En o ja, als jij minder tijd kwijt bent aan huishoudelijke klusjes, heb je meer tijd om leuke dingen met je kinderen te doen!

 

Welke klusjes?

En? Ben je al overtuigd? Dan is het nu nog bepalen welke klusjes je je kind kunt laten doen! Op internet vond ik een lijstje op basis van de ideeën van Maria Montessori. Op zich een leuke lijst, maar ik vind plinten laten afstoffen en prullenbak laten legen door een 2-jarige niet echt heel geschikt. In ieder geval kun je dan daarna zelf opnieuw beginnen. Daarom maakte ik mijn eigen lijst! Ik heb geschikte klusjes voor kinderen per leeftijdscategorie op een rijtje gezet in een handige, gratis print-out. Deze kun je bijvoorbeeld op de koelkast hangen, zodat je altijd wat inspiratie bij de hand hebt!

 

Je downloadt de print-out hier.

 

 

Welke klusjes doen jouw kinderen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355