Gezond snoepen met Fruitfunk

Je wil je kind gezond laten eten, maar ook niet alleen maar appeltjes, worteltjes en radijsjes voorschotelen. Herkenbaar? Dat is waarom Daan en Rob Fruitfunk hebben opgericht. Fruitfunk maakt leuke, lekkere en verantwoorde tussendoortjes voor kinderen. Ze stuurden mij een pakketje om de Fruitfunk producten voor jullie te testen. Ja ja, dat was dat super leuke pakketje dat jullie afgelopen week op de Facebookpagina van Online opvoeden zagen verschijnen! Zoals je dus misschien al begrijpt was ik meteen enthousiast en ben ik ook meteen begonnen met het testen van de producten. Ik houd tenslotte enorm veel van eten, en nog meer van verantwoord eten!

 

Het verhaal van Fruitfunk begon in 2014 toen Daan en Rob besloten dat zij een bijdrage wilden leveren aan de gezondheid van kinderen door verantwoorde tussendoortjes aan te bieden. Deze missie slaagde en ze hebben inmiddels verschillende producten in hun assortiment. Fruitfunk staat voor 100% natuurlijk! Ze hebben producten gemaakt van 100% fruit, maar ook van fruit gecombineerd met groenten of gepofte rijst voor een lekkere bite. De producten zijn vrij van geraffineerde suikers, kleur-, geur- en smaakstoffen en zijn veganistisch, halal en glutenvrij. Geschikt voor iedereen zou ik zeggen!

 

Eigenlijk was ik dus al enthousiast toen het pakketje binnenkwam, omdat het er leuk, maar vooral ook persoonlijk uitzag. Het was met de hand ingepakt en er hing een labeltje aan met mijn naam. Ik besefte me ook dat ik wel objectief moest blijven, om jullie een zo goed mogelijk beeld te schetsen. Daarom besloot ik de hulp van mijn vriend in te schakelen! We openden het pakketje en wat meteen opviel waren de vrolijke verpakkingen. Op de verpakkingen vind je afbeeldingen van de Minions, Paw Patrol, Frozen en Cars om ze ook voor kinderen aantrekkelijk te maken. Je haalt je kind tenslotte niet over met het argument dat het gezond is, toch?

 

De verpakkingen zagen er dus uitnodigend aan, dus nu was het tijd om de producten ook daadwerkelijk te proeven. We begonnen met de Minions Fruity Banana Fingers, omdat ik dol ben op banaan. In het zakje zaten een aantal ‘snoepjes’ met een bruinige kleur. Er kwam meteen een zoete geur vanaf. We vonden de Banana Fingers beiden erg lekker, maar misten een beetje de bananensmaak. Dat is ook niet gek, want er zit meer perenpuree en appelsap in dan bananenpuree. Toch denk ik dat dit voor kinderen geen probleem is, want het zakje is super leuk en de smaak was goed en zoet! Er zitten maar 51 Kcal in zo’n zakje, dus we konden best doorgaan met zakje nummer 2, vind je ook niet?

 

We gingen verder met de Minions Crispy Apple Fruit Strips. Hier was ik erg benieuwd naar, omdat er ook gepofte rijst in zit. Deze ‘snoepes’ bevielen ook erg goed. Ze waren iets minder zoet dan de Banana Fingers, maar de gepofte rijst zorgde voor een lekkere bite en een fijn mondgevoel. In dit zakje zaten maar 32 Kcal. Op naar nummer 3 dus!

 

We probeerden een Paw Patrol schoolreep met appelsmaak. Wat zijn deze heerlijk zeg! De appelsmaak kwam duidelijk terug en de reep was heerlijk zoet. In de schoolrepen van Fruitfunk zit ook mais, wortel en erwten. Ik geef toe, het klinkt niet zo lekker, maar je proeft er echt helemaal niks van terug. Ik ben dan wel geen kind en kan ze dus niet meenemen naar school, maar zou ze zeker meenemen voor een dagje weg!

 

De volgende dag probeerden we nog de Minions schoolrepen met aarbeiensmaak en de Paw Patrol strawberry flakes. Zeker net zo lekker als alle andere producten. De minions schoolrepen werden zelfs onze favoriet!

 

Je kan dus wel zeggen dat ik erg enthousiast ben over de producten van Fruitfunk! Ik vind het fantastisch dat zij tussendoortjes ontwikkelen die verantwoord zijn, maar ook nog eens leuk, lekker en aantrekkelijk voor kinderen. Ik vond de producten heerlijk en zou ze zeker ook gewoon voor mezelf als volwassene kopen. (Stiekem koop ik wel vaker baby- en kindertussendoortjes, omdat deze vaak net iets gezonder zijn).

 

Ben jij inmiddels ook benieuwd geworden naar de producten van Fruitfunk? Ze zijn te koop bij de Albert Heijn, de Jumbo, DEEN, Sligro en Emté.

 

Heb jij de producten van Fruitfunk al eens geprobeerd? En wat is jouw favoriete verantwoorde tussendoortje?

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355