Gynaecoloog helpt vrouwen door te dansen

Gynaecoloog Fernando Guedes da Cunha is een hele bijzondere arts! Hij helpt vrouwen met minder pijn te bevallen door samen met ze te dansen. Ik weet niet of ik er zelf zin in gehad zou hebben, maar de filmpjes zijn errug leuk!

 

Dat dansen helpt is wetenschappelijk bewezen. Dansen helpt om relaxed te blijven en het maakt de geboorte van de baby makkelijker. Uit onderzoek (uit 1998) blijkt dat je bevalling sneller loopt als je veel beweegt dan als je weinig beweegt. Je helpt de baby als het ware om door het geboortekanaal te gaan. 

 

Maar ook als het niet zou helpen, is het in ieder geval leuk! Dus ga jij binnenkort bevallen? Neem een kleine speaker mee, Spotify aan en dansen maar!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nieuwste blogs
Please reload

Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwsbrief
Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18), zwanger van een tweede kindje, pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355