Handig en duurzaam: een romper die meegroeit met je baby

18 May 2019

Baby's groeien als kool. Voor mijn gevoel moet ik iedere week weer een nieuwe garderobe bij elkaar shoppen voor Mees. Hoe handig is het om babykleding te kopen die meegroeit met je baby? Dan hoef je minder vaak te shoppen, ben je minder geld kwijt, ben je een stuk duurzamer bezig en heb je nooit het probleem dat je baby niks passends meer in zijn kast heeft hanger. Vlaamse studenten hebben al een verstelbaar rompertje ontworpen. Ik ben super enthousiast!

 

Het rompertje

De hamvraag is natuurlijk: hoe lang doe je met dit rompertje? Gemiddeld genomen groeit het rompertje 8 maanden met je baby mee. Vanaf dat je baby 4 maanden is totdat je baby 12 maanden is. De rompertjes hebben niet alleen drukknoopjes aan de onderkant, maar ook aan de linker- en rechterkant. Hierdoor kun je het rompertje verstellen. De algemeen directeur Seppe Lecis (21) vertelt tegen EditieNL: "Ook als een kindje klein maar vol is, kan hij dit pakje aan".

 

Schoolopdracht

Het rompertje werd ontworpen vanwege een schoolopdracht van 5 Vlaamse studenten Handelswetenschappen. Inmiddels is het een serieus bedrijf geworden. 

 

Kopen

Het rompertje heet de IZI-fit. De Vlaamse studenten deden eerst een bestelling van 150 rompers. Deze zijn allemaal al verkocht. Op dit moment zijn de rompertjes dus niet meer verkrijgbaar, maar de studenten hebben een nieuwe bestelling van 300 stuks gedaan. Je hebt de mogelijkheid om een pre-order te doen, zodat je verzekerd bent van een exemplaar als de volgende bestelling binnenkomt.

 

Andere ontwerpen

Op dit moment is er maar 1 model verkrijgbaar. Seppe hoopt in de toekomst uit te kunnen breiden. "We zijn bezig met een ontwerp dat geschikt is voor baby's tussen de 0 en 4 maanden. Dan kunnen we ouders het hele eerste jaar van rompertjes voorzien. Ook lijkt het ons leuk om verschillende varianten te maken voor jongens en meisjes."

 

Manymonths

Ik ben zelf erg fan van het merk Manymonths. Dit merkt verkoopt merinowollen kleren die ook erg lang meegaan. Zo hebben wij nu een slaapzak voor Mees die van 3 tot 12/18 maanden meegaat (die laatste 6 maanden zou de slaapzak als t-shirt mee kunnen gaan). De producten zijn duur, maar erg fijn en gaan dus veel langer mee dan reguliere kleding.

 

Zou jij zo'n meegroei rompertje kopen? 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355