Help mijn man heeft de mannengriep

29 Oct 2017

Het heerst weer: de griep. De vitaminepillen worden weer uit de kast getrokken en de zakdoeken zijn niet aan te slepen. Sommige vrouwen zijn alleen wat verkouden en anderen worden getroffen door de buikgriep. Maar de allerergste variant is natuurlijk wel de mannengriep!

 

Mamagriep

Als je als moeder griep hebt, verandert er maar weinig. Het huishouden draait tenslotte door. Als jij de was niet doet, gebeurt het niet. Als jij niet kookt, eet je een week lang tosti's. Daarnaast moeten ook de kinderen nog steeds elke ochtend fris en fruitig op school worden afgeleverd en je laat je klanten/patiënten/cliënten op je werk ook niet wachten. Je neemt 2 paracetamolletjes, een kopje thee, eventueel een beschuitje tegen de diarree en je gaat door.

 

Mannengriep

Dan heb je ook nog de mannengriep. Een hele andere soort griep. De griep der griepjes. Deze griep treft niet alleen de man, maar het hele gezin! Deze vorm van griep zorgt namelijk voor ondraagbaar leed. De man ligt de hele dag op bed, kreunt, steunt en vraagt constant om soep, verse jus d'orange en honingdropjes. De man is op sterven na dood. Tenminste, dat denkt hij. 

 

Wetenschappers over de mannengriep

Sorry mama's, maar uit onderzoek blijkt dat de griep bij mannen echt heftiger toeslaat. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen werkt als een soort bescherming tegen de agressieve symptomen van de groep. In de cellen van vrouwen vermenigvuldigt het griepvirus zich minder dan in de mannelijke cellen. 

Daarnaast wordt de manier waarop je met ziekte omgaat bepaald door je opvoeding. Als je als kind bij minste en geringste meteen in bed werd gestopt, duik je als volwassene ook meteen onder de wol. Mannen die als kind overmoedig door hun moeder zijn vertroeteld, kunnen de griep best eens nóg heftiger beleven. 

 

Hoe is jouw man als hij de griep heeft?

 

P.s. Dit artikel is natuurlijk wel met een knipoog geschreven. De meeste mama's kunnen echt niet zonder de fantastische papa's!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355