Het Moomu aankleedkussen

De eerste weken met Mees waren behoorlijk pittig. Hij heeft last van reflux waardoor hij absoluut niet wilde liggen. Nikita van Moomu zag dit op mijn Instagram en vroeg toen of het Moomu aankleedkussen niet wat was voor Mees en stuurde deze op na mijn enthousiaste reactie. Hoe lief is dat?! Ik testte dit aankleedkussen de afgelopen weken en vertel jullie graag wat hier zo speciaal aan is en hoe het kussen bevalt.

 

Het Moomu aankleedkussen

Als je naar het Moomu aankleedkussen kijkt, valt meteen op dat het een schuine rugligging heeft en hoge zijkanten. Dit heeft een aantal voordelen:

 

 • Vermindert reflux en spugen
  Door de schuine rugligging blijft het hoofdje van je baby boven zijn maagje en stroomt de maaginhoud minder makkelijk terug naar boven. Heel fijn voor je baby!

 • Beter oogcontact
  Door de schuine rugligging is het makkelijker om oogcontact te maken met je baby. Goed voor de emotionele band en ook gewoon super gezellig!

 • Veiligheid
  De extra hoge zijkanten zorgen ervoor dat je kindje minder makkelijk van de mat afrolt tijdens het verschonen. Dit betekent trouwens niet dat je je kindje alleen kunt laten liggen op het aankleedkussen.

 • Geborgen gevoel
  Baby's houden van geborgenheid. De overgang van jouw buik naar de buitenwereld is namelijk behoorlijk groot. Daarom vinden veel baby's babynestjes ook zo fijn. Het Moomu aankleedkussen geeft ook extra geborgenheid vanwege de extra hoge zijkanten. 

 

 

Goed voor mens en milieu

Waar ik ook super enthousiast over ben, is dat het aankleedkussen goed is voor mens en milieu. Het kussen is gemaakt van 100% gifvrij, latex-vrij, PVC-vrij, BPA-vrij, Phthalate-vrij en Formamide-vrij materiaal. Ook de hoezen zijn gemaakt van gifvrije stoffen: biologische bamboe of biologisch katoen. 

Daarnaast zijn alle hoezen en inlays gemaakt door vluchtelingen in Nederland of moeders uit Zuid-Afrika die hier natuurlijk een eerlijk inkomen voor ontvangen. Hoe tof is dat?!

 

Hoe werkt het aankleedkussen?

Het Moomu aankleedkussen werkt bijna hetzelfde als andere aankleedkussens. Je kunt er een hoes omheen doen van Bamboe of teddy, maar daarnaast kun je er ook een inlay inleggen. Een soort strook van stof met antislip aan de onderkant. Die bedekt alleen het middelste gedeelte van het aankleedkussen. Super makkelijk in gebruik! De inlays zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en roze. Op de eerste foto uit dit artikel zie je de grijze variant.

 

Wat ik van het aankleedkussen vind

Allereerst wil ik even kwijt dat ik het design echt prachtig vind! Het is bijna een accessoire voor op je babykamer. Het design is modern en de witte kleur past overal bij. Daarnaast is het kussen super stevig. Het voelt zwaar en redelijk hard, maar zacht genoeg om comfortabel te zijn voor je baby.

Ik merkte tijdens het verschonen op het Moomu kussen dat ik makkelijker oogcontact met Mees maak. Dat is echt super gezellig! Zeker nu hij kan lachen.
Mees heeft vanwege de reflux een hekel aan liggen op zijn rug en vindt verschonen dus verschrikkelijk. Verschoond worden op het Moomu kussen vindt hij gelukkig iets minder vervelend en ik weet zeker dat dat komt door de schuine rugligging. 

 

Het enige nadeel vind ik dat je wel echt een cover of inlay moet gebruiken, omdat Mees er anders vanaf glijdt. Ik heb op dit moment 1 inlay en die moet natuurlijk soms gewassen worden. Dan moet ik Mees tijdens het verschonen een aantal keer omhoog hijsen. 

 

Kort samengevat vind ik het een prachtig aankleedkussen, vindt Mees het fijner dan een normaal aankleedkussen en vind ik het super tof dat dit Moomu aankleedkussen ook goed is voor mens en milieu.

 

 

Moomu aankleedkussen kopen

Ben je zo enthousiast dat je dit aankleedkussen aan wilt schaffen? Dat kan op Moomu.com. Het aankleedkussen met gratis inlay kost €99,-, een losse inlay kost €14,95, de nature hoes €19,95 en de teddy cover €21,95. 

 

Kende jij het Moomu aankleedkussen al? Lijkt het jou fijn?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355