Het babyhoekje voor ons tweede kindje

24 Apr 2020

De nesteldrang was hier flink aanwezig de afgelopen weken. Ik ben nu 25 weken zwanger en het babyhoekje is helemaal af, alle spulletjes zijn binnen, de geboortekaartjes zijn uitgezocht, de adressenlijst is al compleet, mijn geboorteplan is af en ik ben zelfs al een heel eind met de babywasjes. Misschien allemaal een beetje overdreven, maar ach. Nu lukt het tenminste nog met mijn lichaam dat het iedere week een stukje zwaarder krijgt. Ik heb heel veel vragen gekregen over ons babyhoekje dus vandaar dat ik in deze blogpost heel wat foto's deel en vertel waar de spulletjes vandaan komen.

 

Heb je gemist waarom onze baby een babyhoekje in plaats van een babykamer krijgt? Lees dan eerst dit artikel even

 

Het bedje

De co-sleeper is de Snüzpod 3, verkrijgbaar bij Ikbenmama. Die hebben we bij Mees ook gebruikt en is echt fantastisch!

Het beddengoed is van Meyco en de kleur is 'camel'.

 

De commode

De commode is de Hemnes ladekast van Ikea. Hier hebben wij andere knoppen op gedaan. Dit zijn de 'Jashaak Knop beuken enkel' van Karwei.

 

 

Op de commode ligt een aankleedkussen met daarop een hoes van Meyco in de kleur camel. Daarnaast zie je een doorzichtige plantenspuit van Ikea. Die is om de wasbare billendoekjes nat te maken. Daarnaast staat een mandje voor de billendoekjes. Die is van KidsDepot (Korbo wit S). 

 

 

Boven de commode hangen 3 rekjes. Dit zijn de Bekvam kruidenrekjes van Ikea. Op het linker rekje staat een plantje in een vaasje van de Intratuin. Daarnaast staat een punch needle werkje dat ik zelf heb gemaakt.

 

 

Op het middelste rekje staat een poster van Desenio in een lijst van de Hema met daarnaast het houten hert van Holztiger. 

 

 

Aan het rechter rekje hangen allemaal wollen kleertjes. De witte en grijze items zijn van Dilling en het roestkleurige pakje is van Joha. 

Naast de commode staat nog een luieremmer om de wasbare luiers in te doen. De luieremmer heb ik besteld bij Mooregreen. 

 

Wij zijn dus gegaan voor een babyhoekje met een lieve uitstraling in de kleuren roest, (gebroken) wit, hout (beuken/berken) en een beetje grijs. Voor wat voor stijl/uitstraling/kleuren heb jij gekozen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355