Het geslacht van onze baby!

Maandag hadden we dan EIN-DE-LIJK de geslachtbepalingsecho. Ik was toen 16 weken en 4 dagen zwanger en keek al dagen (nou ja, eigenlijk weken) uit naar dit moment. Ik kon van de zenuwen maar een half ontbijtje naar binnen werken en we stapten al veelte vroeg in de auto, maar om 10:15 was het dan eindelijk zover!

 

De echo

Ik vond de echo echt ontzettend gaaf! We konden al zoveel meer zien dan bij de vorige echo (bij 10 weken)! We zagen al snel de ruggengraat, maar ook de armpjes, vingertjes, beentje, het hartje, de maag, de navelstreng, de blaas, de hersentjes, het mondje, het middenif en de voetjes. EN we zagen ook heel duidelijk het geslachtsdeel van de kleine spruit.

 

Het geslacht

Ben jij nu ook wel erg benieuwd? Kijk dan snel dit super leuke, korte filmpje (10 seconden).

 

 

Echofoto's

Geloof je het nog niet helemaal? Kijk dan zelf maar :)

 

 

 

Hoe zeker was de echoscopiste?

Je moet er toch niet aan denken dat je het grootste deel van je zwangerschap denkt dat je een jongetje krijgt en dat er dan toch een meisje uit floept? Tenminste... Natuurlijk is dat geen wereldramp, maar het is wel erg zonde van al die leuke kleertjes en dat blauwe kamertje. Ik vroeg dan ook meteen hoe zeker de echoscopiste was over het geslacht. Volgens haar was er geen twijfel over mogelijk. Zowel de balzak als het piemeltje waren meerdere keren super goed te zien. Daar hoeven we ons dus niet druk om te maken. 

 

Hadden we dit verwacht? Wat vinden we ervan?

Wij hadden van tevoren geen duidelijk gevoel over of het een jongetje of een meisje zou zijn. Als we er geld op in hadden moeten zetten, dan waren we wel voor een meisje gegaan.
We vinden het echt onwijs leuk dat we een zoontje krijgen! Het is wel even schakelen. Als ik mezelf voor me zag als moeder, was dat altijd met kleine meisjes om me heen. Maar dat schakelen gaat al erg snel. We hebben ons meteen uitgeleefd in de Prenatal en ik werd super blij van al die leuke tuinbroekjes en treinbanen.


En nu?

Er verandert natuurlijk weinig, maar we kunnen nu wel nog beter na gaan denken over de naam van ons zoontje. Van tevoren hadden we al heel wat namen bedacht, maar was er eigenlijk maar 1 jongensnaam waar we beiden super enthousiast over waren. Zou het deze naam worden? Of switchen we toch nog? Ik ben benieuwd!

 

Heb jij een geslachtbepalinsecho gedaan? Wilde jij het geslacht tijdens je zwangerschap al weten?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355