Het inrichten van de kinderkamer

Interieur inrichten is nooit gemakkelijk, maar het inrichten van de kinderkamer al helemaal niet! Je wil dat de kinderkamer vrolijk en fris is, maar daarnaast moet de kinderkamer ook praktisch en veilig zijn én wil je dat je volgend jaar niet wéér diep in je buidel moet tasten om de hele kamer te vernieuwen. Daarom geef ik vandaag 7 tips voor het inrichten van de kinderkamer.

 

1. Ga voor een eenduidige stijl
Door 1 stijl uit te kiezen, lijkt de kamer veel mooier en netter. Het kiezen van een stijl is nog niet zo makkelijk, maar daarvoor heb je goede hulpmiddeltjes zoals gratis woonboeken en woonbrochures en websites zoals Pinterest! Stijlen die op dit moment erg hip zijn, zijn: natuurlijk/botanisch , duurzaam, de industriële look, de retro look en tipi tenten! Die laatste trend vind ik zelf echt geweldig!

 

2. Zet de kamer niet te vol
Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte overblijven om te kunnen spelen! Ook lijkt een kinderkamer, door al dat leuke speelgoed, al snel rommelig.

 

3. Houd de kamer neutraal, en ga voor 1 of 2 eye-catchers

Op deze manier wordt de kamer niet rommelig, maar wel gezellig. Denk aan een leuk kleed, een muurschildering, een grote lamp, leuke gordijnen of natuurlijk die tipi tent! En het handige is dat je een compleet andere kamer hebt, als je alleen deze eye-cathers vervangt!

 

4. Denk goed na over het materiaal van de vloer
Een vloer van laminaat of marmoleum is ideaal voor kinderen! Deze vloeren kunnen goed tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te maken.

 

5. Zorg voor voldoende opslagruimte
Waarschijnlijk heeft je kind behoorlijk wat speelgoed en kleren, dus veel opslagruimte is geen overbodige luxe. Koop een kast met verschillende lades/bakken of bijvoorbeeld een bed met lades eronder. 

 

6. Zorg voor een veilige kinderkamer

Check de stopcontacten, scherpe randen etc. Zo kun je je kind ook met een gerust hart even alleen laten spelen.

 

7. Online de kinderkamer inrichten

Voordat je de woonboulevard bezoekt en alle meubels verplaatst, is het erg handig om eerst online je interieur te ontwerpen. Dat voorkomt dat je na een paar dagen hard klussen niet tevreden bent met het eindresultaat. Hiervoor kun je gebruik maken van een gratis roomplanner. Zo maak je in een handomdraai diverse 3D interieur ontwerpen van de toekomstige kinderkamer. Je vult in hoe de ruimte eruit ziet en kunt daarna meteen experimenteren met meubels, verlichting, vloeren etc.

 

Hoe ziet de kinderkamer van jouw kindje eruit? Kom maar op met die foto's!

 

Bronnen: https://www.stijlvolstyling.com/interieur-kids-de-kinderkamer-babykamer-trends-2017-2018/

https://martkleppe.nl/blog/interieur-tips/tips-voor-de-inrichting-van-de-kinderkamer/

Foto's: Pinterest

 

*Dit artikel is gesponsord door www.wonenonline.nl. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nieuwste blogs
Please reload

Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwsbrief
Uitgelichte berichten

De bevaltrends in 2020

17 Jan 2020

1/8
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18), zwanger van een tweede kindje, pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2019 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355