Het leed dat 'om 5 uur opstaan' heet

24 Nov 2019

 

*Gaaaaaaaaaaaappp* Ons wekkertje (Mees) ging hier de laatste weken echt heel vroeg af. Iets te vroeg. Of veel te vroeg eigenlijk. Een paar dagen na het ingaan van de wintertijd zaten we bijna weer in een normaal ritme. En toen opeens waren we weer terug bij af...

 

Vroege vogel

Mees is gewoon een vroege vogel. Geen probleem natuurlijk. Vanaf 6 uur lukt het mij echt wel om lachend op te staan en samen te ontbijten en te spelen. Maar voor 6 uur vind ik dit echt niet makkelijk.

Al weken lang wordt Mees vroeg wakker. Voor het ingaan van de wintertijd was dit telkens tussen 5 en 6. En waarschijnlijk raad je het al: de ochtend na het ingaan van de wintertijd was Mees om 4:15 klaar wakker. Gelukkig was ik precies die nacht bij een bevalling (als doula) en was Ger de pineut.

 

Rekken

Die 4:15 was natuurlijk veel te vroeg. Onmenselijk vroeg. Hier moest wat aan veranderen. We speelden wat met zijn bedtijd (eerder of juist later naar bed), maar dit haalde niets uit. 's Ochtends gingen we telkens naar Mees toe en troostten we hem, maar maakten we het niet gezellig en lieten we de lampen uit. We probeerden dit telkens een beetje verder te rekken tot half 6/ 6 uur. Dit lukte aardig.

 

Terug bij af

En toen werd Mees ziek. Dood ziek. Hij had een dubbele oorontsteking en een keelontsteking. Hij had een paar dagen koorts, blafte als een zeehond, had heel veel pijn, had een verstopte neus, moest veel overgeven... Super zielig allemaal.

Helaas zorgde dat er ook voor dat we weer terug bij af waren. Hij werd weer tussen half 5 en 5 uur wakker. En even voor de duidelijkheid: hij is dan klaar wakker. Hij wil dan spelen enzo (al doen we dit dan niet).

 

Weer beter

Na een paar dagen knapte Mees gelukkig op. Maar de volgende ochtend kregen we te maken met een nieuw probleem: een nieuwe tand. En dat is precies waar we nu middenin zitten. Vanmorgen was het weer kwart voor 5. Het lukte om hem tot half 6 in zijn bed te houden door hem om beurten te troosten en te wiegen, maar we sliepen die laatste drie kwartier niet. En o wat zou dat fijn zijn!

 

Gouden tip

Dus: iemand met de gouden tip? Wat hielp bij jullie? Wij vinden het trouwens geen optie om Mees een uur in zijn bed te laten huilen. En een kwartier eigenlijk ook niet. Dan maar wallen onder onze ogen. Maar mocht jij een kindvriendelijke manier weten, dan horen we dat graag!

(Later naar bed zorgt er alleen maar voor dat hij minder uurtjes slaapt).

 

Hoe laat wordt jouw kind meestal wakker?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355