Dit is wat je baby ziet!

29 Jun 2017

Ben jij ook zo benieuwd wat je pasgeboren baby kan zien? Ziet hij alles nou zwart-wit of gewoon in kleur? Tot welke afstand ziet je baby jou? Is het beeld van je baby nou wazig of scherp? Ik zocht het uit en geef vandaag het antwoord!

 

Pasgeboren baby
Je pasgeboren baby kan nog niet zoveel zien. Je baby ziet alles wat zich op maximaal 20-30 cm afstand bevindt. Dat is echt maar een klein stukje! Dit is ongeveer de afstand tussen je borst en je gezicht. Zo krijgt je baby vanaf de geboorte meteen de mogelijkheid om jouw gezicht in te prenten. Wist je dat je baby vanaf een paar uur na de geboorte al een sterke voorkeur heeft voor jouw gezicht?
Houd je hoofd dus regelmatig heel dicht bij je baby, zodat je baby jouw gezicht (en het gezicht van je partner) goed kan leren kennen. Je baby ziet alleen nog de kleuren zwart en wit. Let hier dus op bij het kopen van babyspulletjes. Het is leuk voor je baby om in de eerste paar weken ook al het een en ander te kunnen zien. Gelukkig is zwart-wit helemaal hip, dus kom maar op met dat zwart-witte beddengoed en die zwart-witte knuffeltjes!

 

1-2 maanden
Je baby gaat nu langzaam de primaire kleuren (rood, geel, blauw en groen) leren onderscheiden. Vanaf nu is het dus leuk om ook speeltjes in felle, primaire kleuren aan te bieden.

 

3 maanden
Jeeeejj! Het beeld van je baby wordt eindelijk wat scherper! Je baby gaat nu leren om de beelden van beide ogen te combineren waardoor hij diepte en beweging kan zien. Je baby kan nu van het ene object naar het andere kijken zonder zijn hele hoofdje te hoeven bewegen. Het is leuk als je wat spulletjes in de babykamer of box verplaatst, zodat je baby lekker kan rondkijken, op zoek naar zijn favoriete knuffel.

 

5-6 maanden
Pas nu kan je baby ook eindelijk zachte kleurtjes zoals roze en mintgroen kunnen onderscheiden. Je had waarschijnlijk al genoeg spulletjes in die kleuren in huis, maar pas vanaf nu worden die echt leuk voor je baby.

 

12 maanden
Vanaf nu is het zicht van je baby net zo goed als dat van jou. Het beeld is helder, scherp, hij ziet van dichtbij is en wat veraf en kan mensen op afstand herkennen. Je baby kan nu ook kleine objecten tussen duim en wijsvinger vasthouden en snel bewegende objecten goed volgen.

 

Ben je benieuwd hoe de wereld van je baby er nou écht uitziet? Dit kan je heel leuk zien op de website van Vision direct

 

In welke fase zit jouw baby? Houd jij hier rekening mee?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355