Hoe handelen bij koorts? Stoplichtboekje geeft antwoord.

15 Nov 2020

Het blijft altijd een lastige vraag: wat doe je als je kind koorts heeft? Wanneer doe je niks? Waneer geef je een zetpil? Wanneer moet je je zorgen gaan maken? Wanneer bel je een arts? Het gratis stoplichtboekje 'Mijn kind heeft koorts' bevat een beslisboom waardoor je er heel snel achterkomt wat je het beste kunt doen.

 

Stoplichtsysteem

Het boekje werkt met een stoplichtsysteem. In de kleuren groen, oranje en rood staan kenmerken hoe je kind zich voelt of gedraagt. Bij elke kleur zijn bijbehorende adviezen hoe te handelen. Zo staat er in het rode vak 'Kreunt of huilt en is niet te troosten'. Als je dat kenmerk hebt aangevinkt, zie je dat het verstandig is om meteen contact op te nemen met de huisarts of de huisartsenpost. 

 

Lees ook: Natuurlijke tip bij koorts: citroensokjes.

 

Boekje

De informatie in het stoplichtboekje 'Mijn kind heeft koorts' is ontwikkeld door de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht. Je huisarts zal als het goed is dus dezelfde adviezen geven als in het boekje staan omschreven. Het boekje is super handig voor ouders, maar bijvoorbeeld ook voor pedagogisch medewerkers. 

 

Het boekje is gratis te downloaden via onder andere deze link.

 

Twijfel jij wel eens wat je moet doen als je kind koorts heeft?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355