Hoe kun je je kind ondersteunen met essentiële oliën?

27 Apr 2020

Essentiële oliën zijn erg krachtig. Het is dus belangrijk dat je ze veilig gebruikt. Benieuwd hoe je essentiële oliën veilig gebruikt bij kinderen? Lees dan snel verder! Sjoukje van Happy Hooggevoelige Kids en ik schreven er samen een blogpost over. 

 

Rollers!

Door rollers te gebruiken is het geknoei met olie voorbij. Je kind hoeft niet stil te staan of stil te zitten en je kind kan de roller met essentiële oliën ook gebruiken als jij er niet bij bent. Bijvoorbeeld op school. Een echte mama must-have dus!

 

Veilig?

Essentiële olie aanbrengen op de huid klinkt eng. Essentiële oliën zijn namelijk erg krachtig. Is het aanbrengen op de huid dan wel veilig? Jazeker! Bij kinderen en ook bij volwassen met een gevoelige huid, verdun je de essentiële oliën met een draagolie zoals amandel- of jojoba olie. 

 

Hoe maak je een roller?

Je hebt slechts drie dingen nodig: een lege roller, essentiële olie en een draagolie. Je vult de lege roller met de essentiële olie en vult deze aan met de draagolie. That’s it. 

 

Stem de essentiële olie altijd af op de behoefte van je kind. Slaapt je kind slecht? Heeft je kind meer rust nodig? Wil je je kind beter afschermen tegen prikkels van buitenaf? Overal is een olie voor.

 

Recepten

Hieronder vind je een aantal rollerrecepten die je een indruk geven van wat er allemaal mogelijk is. Het aantal druppels essentiële olie dien je aan te passen aan de leeftijd van je kind. 

 

Slaap lekker

Lavendel en cedarwood is de perfecte combinatie voor een goede nachtrust. Rol op de onderkant van de voeten en in de nek om goed tot rust te komen. 

 

Zelfvertrouwen

Mix Valor en Frankincense samen met een draagolie voor een boost van het zelfvertrouwen van je kind. Valor is een blauwe olie, dat geeft ook nog eens een mooi kleureffect wat kinderen zeker aanspreekt. 

 

Focus

Is je kind snel afgeleid? Hallo focus! Door Clarity te mixen met Peppermint ontstaat er een goede focus mix. Heb je een diffuser? Probeer dan eens Lemon samen met Peppermint voor een instant boost. 

 

Immuunboost

Thieves, Oregano, Frankincense & Lemon vormen samen een krachtige mix om jou te helpen het immuunsysteem van je kind te ondersteunen. 

 

Happy

Door het gebruik van sommige essentiële oliën lukt het je kind om niet in een slecht humeur te blijven hangen. De combinatie Joy en Orange is een echte vrolijkmaker. 

 

Er is dus ontzettend veel mogelijk met essentiële oliën. Heb jij ervaring met essentiële oliën? En met rollers?

 

Wil je meer informatie over het maken van rollers of hoe je jouw kind kunt ondersteunen met essentiële oliën? Stuur dan vooral een mailtje naar Sjoukje via onlineopvoeden@happyhooggevoeligekids.nl. Zij helpt je graag verder. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355