Hoe verliep mijn tweede trimester?

Ik ben nu alweer 29 weken zwanger wat betekent dat ik alweer in het derde trimester zit! De hoogste tijd om even terug te blikken op mijn tweede trimester. Wat gebeurde er allemaal? Was het zwaar of viel het wel mee? Leuker dan het eerste trimester? Hoe groot is mijn buik inmiddels? Hoe gaat het met de baby? Hoe staat het met de voorbereidingen?

 

Zoveel gebeurd!

Er is in mijn tweede trimester zoveel gebeurd! De baby is 30x zo zwaar geworden en ongeveer 5x zo lang en dat is ook zeker te zien aan mijn buik, maar dat is niet helemaal waar ik op doel. We verbleven op verschillende plekken, gingen lekker een weekje weg, ik kan Ger nu mijn man noemen (geregistreerd partnerschap), we hebben na een jaar lang reizen eindelijk weer een eigen huis, we wonen weer lekker in Utrecht, ik ben dus ook overgestapt naar een andere verloskundige én ik overleefde de hittegolf! Haha

 

1e Trimester vs. 2e trimester

Hier hoef ik niet over na te denken. Het tweede trimester is zoveel leuker! Niet meer de hele dag misselijk, niet meer constant moe zijn, niet meer duizelig zijn van een warme douche, geen gespannen borsten meer, mensen konden nu echt zien dat ik zwanger ben, we kregen het geslacht te horen (it's a boy!), ik voelde de eerste schopjes, Ger voelde de eerste schopjes, we kregen een goede uitslag van de 20 weken echo en we konden nu écht lekker gaan shoppen voor de baby. Voor mij een makkelijke keuze dus!

 

 

Rozengeur en maneschijn?

Was het tweede trimester dan écht zo leuk? Nou eigenlijk wel. Tuurlijk was het niet iedere dag feest. De laatste weken zonder eigen huis vond ik behoorlijk pittig, ik had af en toe een dag waarop ik mij heel verdrietig voelde (stomme hormonen), ik moet al een paar weken 1 tot 2 keer per nacht plassen, ik ben sneller moe van fysieke activiteiten, ik heb flink last van mijn rug en bekken gehad en die dikkere buik is niet altijd even fijn en handig. Maar ik kijk terug op 3 hele fijne maanden waarin ik mij over het algemeen gewoon happy, energiek een vooral heeeeeel erg blij met de baby in mijn buik voelde.

 

Hoe staat het met de voorbereidingen?

We zijn echt al heel ver met de voorbereidingen voor de kleine spruit. Bijna de hele uitzetlijst kan ik afstrepen! Ook staat het kraampakket al in de kast, heb ik alles al een keer gewassen, hebben we al een naam voor de baby, hebben we het geboortekaartje al uitgezocht, is mijn geboorteplan al af en is de kraamzorg al op intake geweest. Ik kan lekker met mijn benen omhoog de laatste weken!

 

Over het algemeen vond ik mijn tweede trimester dus top! Ik kan niet wachten totdat de baby er is en ik hoop stiekem dus ook wel een beetje dat hij niet tot 42 weken blijft zitten.

 

Vind het leuk om meer te zien over mijn zwangerschap en voorbereidingen? En wil je straks meegenieten van de eerste babyfoto's? Volg me dan op Instagram.

Hoe is/was jouw tweede trimester? Hoe vond je dit trimester in vergelijking met het eerste en het derde trimester?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355