Honderden kinderen zoeken een (tweede) thuis. Heb jij een bedje over?

Ieder jaar zijn er 3500 nieuwe pleegouders nodig. Maar eind 2018 waren er met 2566 nieuwe pleegouders bijna 1000 te weinig. Pleegzorg wil meer kinderen meer kansen geven. Daarom zijn zij de nieuwe campagne Open je Wereld.nu gestart. Neem je ook een kijkje?

 

Pleegouders zijn belangrijk

Esther Overweter bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland waarvan Pleegzorg Nederland onderdeel is: “Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.”

 

De perfecte pleegouder

Je gezin hoeft niet te bestaan uit een vader, moeder en 2 kinderen om pleegouder te kunnen worden. Je hoeft geen twee-onder-een-kapwoning te hebben. Je hoeft geen thuisblijfmoeder te zijn. En je huis hoeft ook niet vrij te zijn van stofwolkjes.

Iedereen die een hart voor kinderen heeft, kan pleegouder worden. Van alleenstaande vrouw, tot een homo-echtpaar, de buurvrouw om de hoek, maar ook opa of oma. 

 

Verschillende vormen van pleegzorg

Pleegzorg is ook niet uitsluitend op zoek naar mensen die 24 uur per dag, 7 dagen per week een kind willen opvangen. Je kunt ook pleegouder worden in deeltijd. Bijvoorbeeld 1 weekend in de 2 weken of alleen in de vakanties. Dit laatste kan zelfs eenmalig. Of je kunt een kind opvangen die per direct het huis uit moet, maar waar nog geen langdurige oplossing voor is gevonden. Er is heel veel mogelijk!

 

Lees ook: Heb jij een bedje over?

 

Dus: overweeg het eens. Laat de bovenstaande informatie eens bezinken. Voel eens of het wat voor je zou kunnen zijn. En zoek er vooral eens wat meer informatie over op.

 

Heb jij wel eens overwogen om pleegouder te worden? Waarom wel? Waarom niet?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355