Hulplijn voor ouders met een huilbaby

18 Nov 2019

Een huilbaby kan je behoorlijk wanhopig maken. Voor ouders die ten einde raad zijn met hun huilbaby is er vanaf nu een gratis huilbaby hulplijn. Van opgeleide vrijwilligers krijg je dan binnen 24 uur gratis tips die kunnen helpen om je kindje weer tot rust te brengen.

 

Landelijke Huilbaby Hulplijn

De landelijke Huilbaby Hulplijn is een initiatief van Stichting CREF-Methode. De hulplijn biedt via een WhatsAppservice gratis eerste hulp aan (jonge) ouders én professionals die te maken hebben met een huilbaby. Ook voor vragen of problemen die te maken hebben met angst voor of de gevolgen van een huilbaby kunnen ouders en professionals bij deze hulpverleners terecht. 

 

Waarom deze hulplijn?

"Soms kan een baby maanden huilen. Ouders worden er moedeloos van", zegt mede-­initiatiefneemster Baukje van Leeuwen van hulp­verleningsorganistie Stichting CREF. "Dan zijn ze bijvoorbeeld bij een arts geweest en ­blijkt er geen medische oorzaak te zijn. Het gebeurt dat ouders uit wanhoop hun kind onder een ­dekentje stoppen bijvoorbeeld, waardoor het overlijdt. Het zou mooi zijn als we dat kunnen voorkomen."

"Wij vinden het belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de oorzaak van het huilen. Dat ligt vaak aan stress of medisch ingrijpen bij de moeder tijdens de zwangerschap. Hoe gek het ook klinkt: het werkt dan als ouders aan het kind gaan vertellen wat er aan de hand is. Baby’s begrijpen de woorden niet, maar kunnen door de toon en lichaamshouding veel begrijpen. Meestal keert dan de rust terug."

 

Hoe werkt het?

Als je een huilbaby hebt en hulp nodig hebt, stuur je een WhatsAppbericht naar de Huilbaby Hulplijn via +31623927370. Vervolgens wordt je binnen 24 uur teruggebeld door een opgeleide vrijwilliger. Deze hulpverleners luistert naar je verhaal en voorziet je van tips. De hulp is helemaal gratis. 

 

Meer informatie vind je op huilbabylijn.nl

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355