Ik bedoel het goed, echt waar!

13 Dec 2018

Ik heb het bloggen tijdens mijn verlof echt gemist. Ik vind het super leuk om blogposts te schrijven en ook van het contact met mijn volgers kan ik echt genieten. Iets wat ik niet gemist heb, zijn de negatieve reacties. Ik weet dat het erbij hoort, maar dat maakt het niet minder vervelend. Of ik nou schrijf over verantwoorde cadeaus, goedkope cadeaus, borstvoeding, samen slapen of opvoedtips; ik lijk er altijd mensen mee te kwetsen, terwijl dat natuurlijk helemaal niet mijn bedoeling is.

 

Commentaar

Als ik schrijf over verantwoord speelgoed, krijg ik te horen dat ik ook moet denken aan de mensen die niet zoveel te besteden hebben. Deze cadeaus zijn namelijk vaak wat duurder. Als ik schrijf over goedkope producten, krijg ik te horen dat ik hier niet over zou moeten schrijven vanwege de slechte arbeidsomstandigheden van de mensen die betrokken zijn bij de productie. Als ik iets schrijf over de voordelen van borstvoeding, voelen mensen zich die geen borstvoeding kunnen of willen geven zich gekwetst. Als er in een artikel nadelen van een ruggenprik worden genoemd, geef ik mensen die hier wel voor hebben gekozen een slecht gevoel. Als ik schrijf over de time-out, is het net alsof ik kinderen indirect geestelijk mishandel. En als ik schrijf over opvoeden zonder straffen en belonen, draag ik bij aan een generatie verwende nesten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Het commentaar raakt me

Ik zou graag willen dat dit commentaar mijn ene oor in en mijn andere oor uitgaat, maar dat is niet zo. Dit commentaar raakt me best wel. Ik weet dat het incasseren hiervan bij bloggen hoort, maar dat maakt het niet minder vervelend. Ik heb namelijk nooit de intentie om iemand een vervelend gevoel te geven. Echt niet!

 

Ik ben open en eerlijk

Alle onderwerpen waar mensen zich gekwetst door zouden kunnen voelen vermijden, lukt helaas niet. Misschien begrijp je dat wel na het lezen van de tweede alinea. Maar als ik heel eerlijk ben, wil ik dat ook niet. Ik wil juist kunnen schrijven over onderwerpen waar ik enthousiast over ben zoals verantwoorde cadeaus, wasbare luiers, samen slapen, natuurlijke verzorgingsproducten en borstvoeding. Of over onderzoeken die ons nieuwe inzichten geven over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Daarnaast wil ik geen objectieve gegevens weglaten, omdat sommige mensen het niet fijn vinden om te lezen. Deze informatie kan andere mensen namelijk helpen bij het vormen van hun mening of het maken van hun keuze en er zijn ook mensen die het wél fijn vinden om te lezen.

Ik wil dus open en eerlijk kunnen zijn. En zou jij dingen volledig anders aanpakken dan ik? Prima! Of heb jij een hele andere kijk op een bepaald onderwerp? Prima! Ik denk daardoor écht niet dat je een minder goede moeder bent.

 

Niet alles is zwart wit

Speelgoed van Grimms of Plan Toys is verantwoorder dan een pop van de Action. Maar als je weinig te besteden hebt, wees dan gewoon trots op jezelf dat je het toch maar weer voor elkaar hebt gekregen om die mooie pop voor de verjaardag van je kind te kopen.

Borstvoeding heeft in principe meer voordelen voor een baby dan kunstvoeding. Maar lukt dit niet, geeft het veel problemen of vind je het zo vervelend dat je minder van kind kunt genieten? Wees dan trots op jezelf dat hebt gekozen voor een manier waar je kind ook groot van wordt en waardoor je een veel gezelligere moeder bent.

Aan een ruggenprik zitten best wat risico's verbonden. Als ik hiervoor had gekozen, had Mees waarschijnlijk een nóg moeilijkere start gehad. Maar of je hier nou wel of niet voor hebt gekozen, wees trots op jezelf dat je een kind op de wereld hebt gezet! Een bevalling is niet niks.

Maak je eigen keuze of doe wat nodig is (want soms heb je geen keuze) en wees daar trots op! Anderen kennen jouw situatie, argumenten, problemen en mogelijkheden niet. 

 

Wil je dit in je achterhoofd houden?

Wat ik eigenlijk met dit artikel wil, is jullie laten weten dat ik het goed bedoel en niemand een slecht gevoel wil geven. Ik kijk echt niet op je neer als je andere keuzes maakt dan ik. We hebben allemaal een kind op de wereld gezet en doen ons uiterste best om goed voor hem of haar te zorgen. Dat is fantastisch toch?!

 

Tegelijkertijd wil ik jullie ook laten weten dat ik wél gewoon blijf schrijven over onderwerpen waar ik enthousiast over ben en dat ik geen informatie weglaat. Zoals ik al zei: ik ben open en eerlijk.

 

Word je ondanks deze informatie tóch nog boos of verdrietig van wat je leest? Dan wil ik je vragen om gewoon door te scrollen of mij even een persoonlijk berichtje te sturen, zodat we het er samen over kunnen hebben. Wel zo netjes toch? Reacties onder blogs waarin ik persoonlijk word aangevallen, worden verwijderd. Zo ga ik ook niet met jullie om. 

 

En mocht ik nou regelmatig artikelen schrijven waar je een vervelend gevoel bij krijgt, dan weet ik zeker dat er genoeg andere leuke blogs zijn waar je wél vrolijk van wordt.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355