Ik belde de spoedlijn van de verloskundige

29 May 2018

Afgelopen zaterdag kreeg ik enorme steken in mijn onderbuik. Aan de linkerkant om precies te zijn. Het deed zoveel pijn dat ik er krom van liep. Toch dacht ik: het zal wel niets zijn. Ik ging even liggen waardoor de pijn wat zakte en ik ging vroeg naar bed.

 

"Nu begon ik mij toch wel zorgen te maken."

 

Midden in de nacht werd ik wakker, omdat ik naar de WC moest. Zodra ik opstond om naar de WC te lopen, kwam de pijn weer op. Nu begon ik mij toch wel zorgen te maken. Een verklaring die ik op zaterdagavond had bedacht was bandenpijn, maar daar zou ik dan midden in de nacht geen last meer van moeten hebben. Maar ja, het was midden in de nacht dus besloot ik maar gewoon weer verder te gaan slapen.

 

"Iets wat de baby in gevaar kan brengen?"

 

Op zondagochtend dacht ik even dat de pijn verdwenen was, maar toen ik eenmaal aangekleed was en achter mijn laptop kroop om te bloggen, kwam de pijn weer opzetten. Nu begon ik mij toch wel écht zorgen te maken. Ik liep nu niet meer krom van de pijn, maar ik had er echt wel heel veel last van en ook drukken op de plek was super pijnlijk. Wat zou het kunnen zijn? Toch bandenpijn? Blaasontsteking? Iets wat de baby in gevaar kan brengen?

 

"Ik zette het spoednummer van de verloskundige in mijn telefoon."

 

Ik zocht de website van de verloskundige op en zette het spoednummer van de verloskundige in mijn telefoon. Ik zocht ook op wanneer het verstandig is om het spoednummer te bellen. Ik vond: bij helderrood bloedverlies, bij onbegrepen heftige buikpijn, als je denkt dat de bevalling begonnen is, als je kindje ineens minder beweegt of als je een dringende vraag hebt of ongerust bent. 

 

"Ik wilde ook niet zomaar de verloskundige bellen."

 

Ik had flinke buikpijn en was inmiddels toch wel ongerust. Maar ja, ik wilde ook niet zomaar de verloskundige bellen. Voor haar was het namelijk ook een heerlijk, zonnige zondag. Na de website van de verloskundige wel 5 keer geopend en gesloten te hebben, pakte ik mijn telefoon en belde ik.

 

"Er daar ging er een belletje rinkelen."

 

De verloskundige was super lief en begripvol. Ze stelde veel vragen om een mogelijke oorzaak te achterhalen. Had ik koorts? Had ik bloedverlies? Sinds wanneer had ik pijn? Zakte de pijn met pijnstillers of als ik ging liggen? Had ik deze pijn al eerder gehad? Hoe was mijn ontlasting? En daar ging er een belletje rinkelen. Mijn ontlasting was die ochtend wat waterig geweest. Haar conclusie was dan ook dat de pijn hoogstwaarschijnlijk bij mijn darmen vandaan kwam. Ik moest lekker even gaan liggen, eventueel pijnstillers nemen, een warme pittenzak of kruik op mijn buik leggen en héél veel water drinken. Zodra ik koorts zou krijgen of bloed zou verliezen, zou ik nogmaals moeten bellen.

 

"Ik voelde me achteraf een beetje een aansteller."

 

Ik voelde me achteraf een beetje een aansteller, omdat ik het spoednummer had gebeld vanwege last van mijn darmen, maar toch was ik super blij dat ik even gebeld had. De verloskundige had me écht gerustgesteld en dat had ik even nodig. Ook drukte ze me op het hart dat het alleen maar goed was dat ik even belde en dat ik altijd nog een keer kon bellen als mijn zorgen niet verdwenen of als de pijn erger zou worden. 

 

"Gewoon bellen als je je zorgen maakt!"

 

Clou van het verhaal: gewoon bellen als je je zorgen maakt! Daar zijn ze voor en krijgen ze ook voor betaald. Bij mij was het resultaat dat ik binnen een paar minuten weer gerustgesteld was.

 

En de pijn? Die heb ik de hele dag nog wel gevoeld, vooral tijdens het zitten. Ik heb lekker veel gelegen en maandag was de pijn verdwenen. Ook had ik toen mijn 20 weken echo waardoor ik ook nog even in 'real-life' mijn klachten aan een deskundige voor kon leggen. Er was gelukkig niets aan de hand.

 

Heb jij het spoednummer van de verloskundige wel eens gebeld?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355