'Ik heb geen dorst! Ik hoef geen water!'

30 May 2017

Het is de laatste dagen heerlijk weer! Het is warm, het zonnetje schijnt en dus spelen je kindjes waarschijnlijk lekker buiten. Met dit weer is het wel extra belangrijk dat je kindje genoeg drinkt en dat kan best een opgave zijn. Normaal gesproken heeft je kind ongeveer een liter vocht per dag nodig, maar met dit warme weer kan wat extra vocht geen kwaad. Water is vaak niet het favoriete drankje van kinderen, maar dit is zóveel beter dan sapjes. Kijk maar eens naar de afbeelding hieronder van het voedingscentrum: 

 

 

Om je een handje te helpen bij het laten water drinken van je kind, heb ik een aantal tips op een rijtje gezet:

 

1. Geef het water een smaakje

Je kan door wat groente of fruit toe te voegen, water een heerlijk smaakje geven. Denk aan citroen, limoen, aardbeien, komkommer, blauwe bessen, munt en sinaasappel. Snijd het in stukjes en stop het in een grote kan met water. Dat ziet er ook nog eens super leuk uit! En wil jouw kind er nog wat anders doorheen doen? Probeer het gewoon samen uit!

 

2. Fleur het glas of de beker een beetje op.

Laat je kind een leuk glas of een leuke beker uitzoeken, koop leuke rietjes, schenk het water uit een leuke kan en doe er ook wat ijsblokjes in. Wedden dat je kindje het gelijk al een stuk leuker vindt?

 

3. Vertel waarom water zo belangrijk is. 

Vertel je kindje niet alleen dát water belangrijk is, maar ook waarom. Vertel dat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat (baby’s zelfs voor 75%!), je water nodig hebt om te groeien en dat je uitdroogt als je te weinig water drinkt. Dat is gevaarlijk en gebeurt extra snel als de zon schijnt!

 

4. Geef wat slappe thee.

Vind je kindje water echt niet lekker? Probeer dan wat slappe thee. Voor de hele kleintjes kan je kruidenthee gebruiken, omdat hier geen cafeïne in zit, maar voor de grotere kindjes heb je volop keuze! Je kan de thee ook koud serveren met een partje citroen of sinaasappel. Net ijsthee!

 

5. Drink zelf ook water.

Je kan natuurlijk niet van je kindje verwachten dat hij zijn water vrolijk opdrinkt terwijl jij sinaasappelsap hebt. Drink het dus samen. Goed voorbeeld doet goed volgen :).

 

Wat is jouw geheime truc?

 

Bron: http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/dreumes-en-peuter/gezond-eten/wat-geef-ik-te-drinken-.aspx 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355