Je rechten als je kind ziek is op je werkdag

Als je kind erg ziek is, mag hij of zij waarschijnlijk niet naar het kinderdagverblijf of naar school. Niet omdat je kind andere kinderen aan kan steken, maar omdat de leidsters of leerkrachten jouw kind dan niet kunnen geven wat hij of zij nodig heeft: rust, liefde en lekker veel aandacht. Maar als je eigenlijk gewoon moet werken, is dat behoorlijk lastig. Hoe pak je dat aan? Mag je thuisblijven? Kost het je vakantiedagen? Moet je een andere vorm van opvang zoeken? Dit zijn je rechten:

 

Calamiteitenverlof

Als je ineens dringend naar huis moet om bij je zieke kind te kunnen zijn of om met je kind naar de dokter te gaan, kun je calamiteitenverlof aanvragen. Dat kan dus als er niemand anders is die je kind kan opvangen. Je calamiteitenverlof mag in principe net zolang duren als nodig is om de calamiteit te regelen. Voor een ziek kind is het maximum 24 uur. 

Je werkgever mag een verzoek voor calamiteitenverlof niet weigeren. Je moet wel zo snel mogelijk melden dat je hier gebruik van wil maken. Loop dus eerst even langs je baas, voordat je naar de school van je kind rijdt.

Tijdens het calamiteitenverlof krijg je gewoon doorbetaald. Check wel even je CAO, want hier kunnen afwijkende afspraken in staan over de doorbetaling van je loon tijdens het calamiteitenverlof. 

 

Kortdurend zorgverlof

Moet je kind een paar dagen ziek thuis blijven? Dan kun je kortdurend zorgverlof aanvragen, mits jij de enige bent die voor je kind kan zorgen. Je bent dus verplicht om naar alternatieven te zoeken zoals een oma die kan bijspringen.
Kortdurend verlof vraag je aan bij je werkgever (zo snel mogelijk). Hij of zij moet het verlof persoonlijk goedkeuren. Je kunt in een jaar tijd (12 maanden) maximaal 2 keer je aantal werkuren per week opnemen. Als je 32 uur per week werkt, kun je dus 64 uur per jaar opnemen.

Tijdens het kortdurend zorgverlof betaalt je werkgever je minimaal 70% van je salaris. Als dat minder dan het minimumloon is, ontvang je het minimumloon. Ook hier geldt dat het goed is om even je CAO te checken, omdat er afwijkende afspraken in kunnen staan, zoals dat je verlof in mindering wordt gebracht op je vakantiedagen. 

 

Langdurend zorgverlof

Heeft je kind langer dan een paar dagen zorg nodig? Dan heb je recht op langdurend zorgverlof. Dit moet je 2 weken van tevoren schriftelijk aanvragen en mag alleen geweigerd worden als het bedrijf daardoor in ernstige problemen komt. 

Je kunt in een jaar tijd (12 maanden) maximaal 6 keer je aantal werkuren per week opnemen. Als je 32 uur per week werkt, kun je dus 192 uur per jaar opnemen. Je werkgever is tijdens het langdurend zorgverlof niet verplicht je loon door te betalen, behalve als hierover andere afspraken staan in je CAO.

 

Ouderschapsverlof

Tenslotte is er nog ouderschapsverlof. Dit is niet echt bedoeld voor de zorg voor een ziek kind, maar kun je er wel voor gebruiken. Ouderschapsverlof kun je opnemen voor je kind totdat hij/zij 8 jaar is. Je hebt recht op 26 keer je aantal werkuren per week. Als je 32 uur per week werkt, kun je dus 832 uur verlof opnemen. Je hoeft dit verlof niet in 1 keer op te nemen. 

Tijdens het ouderschapsverlof krijg je niet doorbetaald. 

 

Zelf ziek

Word je zelf ziek tijdens een vorm van verlof? Meld dit dan aan je werkgever. Dan kan het zorgverlof in overleg met je werkgever worden stopgezet.

 

Bewijs

Je werkgever mag altijd om bewijs vragen dat je de uren echt hebt gebruikt voor zorg. Om dit te bewijzen kun je bijvoorbeeld een verklaring van de huisarts of een bevestiging van een afspraak in het ziekenhuis laten zien. 

 

Wat doe jij als je kind ziek is op een werkdag? 

 

Bron: https://www.consumentenbond.nl/als-je-kind-ziek-is/zorgverlof

https://www.intermediair.nl/werk-privebalans/ouderschapsverlof/wat-doe-je-met-je-werk-als-je-kind-ziek-is

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355