Jonge kinderen? Doe de Huistest!

19 Aug 2020

Kinderen van 0 t/m 4 jaar zijn vaak het slachtoffer van acute vergiftigen. Per jaar komen er gemiddeld 1300 kinderen in deze leeftijdscategorie op de spoedeisende hulp terecht als gevolg van vergiftiging. Bizar he! En 540 van die 1300 kinderen moet om die reden worden opgenomen in het ziekenhuis. Wil je weten of jouw huis veilig is voor je kind(eren)? Doe dan de Huistest!

 

Gevaar in en rondom huis

Het grootste aandeel in alle vergiftigingen bij kinderen wordt geleverd door geneesmiddelen. Ook tabak, alcohol, wc-verfrisser, waspoeder, bleekwater en andere schoonmaakmiddelen staan hoog op de gevarenlijst. En niet alleen als deze voor het grijpen staan. Kinderen klimmen gerust op stoelen, maken kastjes open of snuffelen in je handtas. 

 

De Huistest

Wil je weten of jouw huis veilig is voor je (jonge) kind(eren)? Doe dan de Huistest van VeiligheidNL. Neem een kwartiertje, pak de test erbij, loop je hele huis door en kom erachter of je kind makkelijk een gevaarlijke stof kan eten of drinken. Succes!

 

De Huistest

 

Heb jij de Huistest gedaan? Hoe veilig is jouw huis?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355