Kijk uit met je bestelling bij AliExpress of Wish

22 Mar 2020

De consumentenbond heeft samen met 5 andere Europese organisaties onderzoek gedaan naar de veiligheid van producten die te bestellen zijn bij webwinkels buiten de EU zoals AliExpress en Wish. Met een groot deel van de producten bleek wat mis te zijn. Zo bevatten ze bijvoorbeeld meer schadelijke stoffen dan toegestaan.

Koop jij ook regelmatig baby- en kinderkleding of speelgoed bij ome Ali? Lees dan snel even verder.

 

Uitkomst van het onderzoek

De onderzoekers bestelden en onderzochten in totaal zo'n 250 producten. Met 165 van de 250 spullen bleek wat mis te zijn! Twee derde van de spullen zou hier in Nederland niet verkocht mogen worden.

Zo bevatte een deel van het speelgoed wat de onderzoekers bestelden, 200 keer de toegestane hoeveelheid weekmakers. Dit geeft onder andere een risico op de ontregeling van je hormonale huishouding wat weer kan zorgen voor onvruchtbaarheid en tumoren. 

 

Kijk uit!

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je goed uit moet kijken met wat je bestelt op AliExpress en soortgelijke webshops als Wish, Alibaba, Lightinthebox en Miniinthebox. Naast dat de milieulast aanzienlijk is, de kwaliteit vaak belabberd is en het concurrentievervalsing is, kunnen de producten dus ook ronduit gevaarlijk zijn. Nu zal dat met een kussenhoesje wel meevallen, maar met baby- en kinderproducten zou ik het risico persoonlijk niet nemen. Jonge kinderen sabbelen vaak op dingen en zo kunnen giftige stoffen oplossen in het speeksel. Ook kunnen onderdelen zoals ritsen en koordjes losschieten en kunnen bijvoorbeeld speenkettingen te lang zijn wat weer kan zorgen voor verstikkingsgevaar. 

 

Dus nogmaals: denk goed na voordat je baby- en kinderspullen bestelt bij webwinkels buiten de EU.

 

Koop jij wel eens baby- en kinderkleding of speelgoed bij AliExpress of soortgelijke webshops?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355