Kind bijna jarig? Pas de 4 cadeautjes regel toe!

16 Mar 2019

Afgelopen december, rond de feestdagen, kwam ik deze 'regel' voor het eerst tegen en sinds die tijd is de 'regel' in mijn hoofd blijven hangen. Ik vind 'm namelijk echt heel tof! Krijgt jouw kind als hij jarig is ook bergen speelgoed? Waarschijnlijk kijkt hij naar de helft nooit om en zit er een hoop 'troep' tussen. Bovendien worden kinderen helemaal niet gelukkig van heel veel speelgoed en is het zelfs nadelig voor hun ontwikkeling. De oplossing? De 4 cadeautjes regel!

 

Lees ook: Kinderen zijn blijer met minder speelgoed.

 

De regel

Vooral als je het bovenstaande artikel hebt gelezen, begrijp je nu dat een kind beter niet overladen kan worden met speelgoed. Naast dat het nadelig is voor je kind, is het ook niet goed voor het milieu en ieders portemonnee. Maar wat geef je je kind dan wel?

 

The 4 gift rule:

  • Something they want

  • Something they need

  • Something to wear

  • Something to read

 

Something they want

Koop iets voor je kind wat hij of zij heel graag wilt hebben. Wil jouw kind dolgraag een Poopsie Slime Surprise Pack? Of een lasergame set? Nou vooruit! Ze zijn maar 1x per jaar jarig dus je zult je kind erg blij maken als je iets koopt wat hij of zij heel graag wilt. Ook al vind jij het 3x niks.

 

Something they need

Koop ook iets voor je kind dat ze nodig hebben. Wat heeft je kind nodig? Een nieuwe schooltas? Een nieuwe drinkbeker? Een nieuwe hockeystick? Een verjaardag is een perfect moment om je kind hiervan te voorzien. 

 

Something to wear

Koop ook iets wat je kind kan dragen. Kleding heb je tenslotte altijd nodig toch. Denk aan een pyjama, een lekkere trui, een jas of een paar schoenen. Onderbroeken en sokken zou ik trouwens voor een ander moment bewaren... haha.

 

Something to read

En koop tenslotte iets wat je kind kan lezen. Denk aan een mooi boek, een paar mooie tijdschriften of misschien zelfs een abonnement op een tijdschrift. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel verantwoord.

 

Hoe doe je dat met de visite?

Persoonlijk zou ik ervoor zorgen dat je kind uit iedere categorie een cadeautje krijgt en verder zo weinig mogelijk. Vraag aan je vrienden en familie of ze samen een cadeau kunnen kopen of geld kunnen geven waarna jij de cadeautjes koopt. Zo kun je ook duurdere, mooiere cadeaus aanschaffen. Bijvoorbeeld een hele grote doos Playmobil, een Wobbel, een Triclimb of een compleet poppenhuis.

 

Wat vind jij van de 4 cadeautjes regel? Zou jij deze regel willen toepassen? Hoe doen jullie het momenteel met verjaardagen/feestdagen en cadeautjes?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355