Kinderen vervelender bij hun moeder?

23 Mar 2018

Wordt jouw kind ook ineens een stuk vervelender als jij hem op komt halen bij zijn vriendje? Of herken je dat je kind thuis het bloed onder je nagelt vandaan kan halen, maar zich op het kinderdagverblijf of op school voorbeeldig gedraagt? Dat is niet iets wat je je alleen maar verbeeldt. Onderzoek wijst uit dat jonge kinderen 1600% vervelender zijn als hun moeder in dezelfde kamer is!

 

Het onderzoek

De onderzoeksvraag luidde: hoe reageren kinderen op instructies als hun moeder niet versus wel in dezelfde ruimte is? De criteria waar de kinderen op werden getest, zijn: behoeftigheid, gezeurd en gejengel, gegil en geschreeuw, pogingen tot geweld, vergeten hoe ze moeten lopen/praten en aandachttrekkerij. Er werden 500 gezinnen met kinderen gevolgd. 

 

De conclusie

De resultaten waren eenduidend: kinderen zijn (veel) vervelender als hun moeder zich in dezelfde ruimte bevindt. Kinderen die ouder dan 10 jaar zijn, zijn zo'n 800% vervelender als hun moeder in dezelfde ruimte is en kinderen die jonger dan 10 jaar zijn zelfs 1600%! '

 

Toelichting

Professor Dr. K.P. Leibowitz licht toe: ‘Kinderen zo jong als acht maanden kunnen lekker spelen in een kamer, niets aan de hand. Tot het moment waarop mama de kamer binnenkomt – dan is de kans dat ze beginnen te huilen, poepen en aandacht vragen ineens 99,9% groter dan even daarvoor. Bij de resterende 0,1 % ging het om een kind met een visuele beperking. Maar toen ook dat kind de stem van zijn moeder hoorde, ging hij met dingen gooien en onbedaarlijk krijsen. Zeer fascinerend.’ 

 

Hoax

Oké, deze getallen zijn wel erg ongeloofwaardig he? Na alle commotie over dit onderzoek, bleek inderdaad dat dit helemaal geen wetenschappelijk onderzoek is, maar een hoax (broodjeaapverhaal). Toch wilde ik dit onderzoek met jullie delen. Het bevestigt namelijk wat jij al lang wist, toch? ;)

 

Verklaring

Kinderen krijgen iedere dag weer heel veel prikkels en daar komen veel emoties bij kijken. Ze durven deze emoties niet altijd aan anderen te tonen, waardoor ze zich inhouden en zich voorbeeldig gedragen. Dat heeft dus als gevolg dat ze hun emoties opkroppen. Totdat mama er is! Je kind weet dat jou liefde onvoorwaardelijk is. Dus dat jij toch wel van je kind houdt, ongeacht hoe hij zich gedraagt. Je kind is dus vervelender als jij in de buurt bent, omdat hij van je houdt en zich veilig bij je voelt. 

 

Dus als je kind volgende keer weer eens vervelend doet, onthoud dan: hij doet het allemaal uit liefde!

 

Bronnen: www.momnewsdaily.com

https://www.newidea.com.au/why-children-behave-800-per-cent-worse-when-their-mum-is-around?category=Practical_Parenting

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355