Kindermassage

12 Dec 2017

Is jouw kind vaak gespannen? Is je kind vaak boos? Is slapen regelmatig een probleem? Of heeft jouw kind moeite om zich te concentreren? Dan zou kindermassage wel eens een uitkomst kunnen zijn!

 

Wat is kindermassage?

Kindermassage is simpelweg het masseren van een kind. Je kunt je kind laten masseren door een masseur of je kunt leren hoe je dit als ouder zelf kunt doen. De duur van een sessie kan erg variëren. Het is maar net hoe lang je kind het fijn vindt.

 

Voor wie is kindermassage bedoeld?
Kindermassage kan een gunstig effect hebben op alle kinderen van 4 tot 18 jaar. Voor jongere kinderen heb je babymassage en peutermassage. 
Kindermassage is extra fijn voor kinderen die erg druk zijn, juist heel teruggetrokken zijn, die concentratieproblemen hebben, die vaak hoofdpijn of buikpijn hebben, die snel boos zijn en kinderen die slecht inslapen.

 

Lees ook: Hoogsensitieve kinderen herkennen en helpen.

 

Waarom kindermassage?

Door je kind liefdevol aan te raken, komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Door dit hormoon, neemt het stresshormoon adrenaline af. Hierdoor zal je kind zich ontspannen. Dit heeft erg veel voordelen! Hieronder wat voorbeelden:

 • Afname van de spierspanning

 • Verbeteren van de spijsvertering

 • Minder last van groeipijnen

 • Betere concentratie

 • Minder agressief gedrag

 • Minder last van stress

 • Makkelijker inslapen

 • Gevoel van geborgenheid en veiligheid

 

Daarnaast is het ook gewoon wat 'quality time' voor jou en je kind.

Je kind laten masseren
Er zijn steeds meer plekken waar je je kind kunt laten masseren. Google maar eens op kindermassage + je provincie (of plaats als je in een grote stad woont). De kans is groot dat je een massagepraktijk voor kinderen vindt bij jou in de buurt. Een sessie duurt meestal niet langer dan een half uur, rekening houdend met de spanningsboog van kinderen. 

Zelf je kind masseren
Misschien is het wel nóg fijner om je kind zelf te (leren) masseren. Bij jou voelt je kind zich het meest vertrouwd én op die manier kan je kind veel vaker genieten van een massage. Je kunt ervoor kiezen om een cursus op te zoeken bij jou in de buurt, maar je kunt nu ook een online cursus volgen. Praktijk Happy Hooggevoelige Kids biedt nu een fijne cursus aan. In slechts 3 lessen krijg je het masseren onder de knie.

 • In les 1 leer je waarom kindermassage belangrijk is, leer je de do's en don'ts en leer je de eerste grepen, zodat je meteen aan de slag kunt.

 • In les 2 krijg je een instructie voor een totale kindermassage. Stap voor stap wordt alles uitgelegd. 

 • In les 3 wordt je naast het stap voor stap uitleggen van alle grepen ook meegenomen in een wereld van ontspanning. Hoe creëer je bijvoorbeeld een fijn bedritueel?

Daarnaast maak je kennis met aromatherapie en krijg je toegang tot een besloten Facebookgroep waar je je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. 

Dit programma wordt nu aangeboden voor €79,-. Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan hier een kijkje. Ben je zo enthousiast dat je het programma meteen wilt bestellen? Klik dan hier. Nadat je je aangemeld hebt, kun je meteen starten en de lessen volgen wanneer het jou uitkomt. 
Het enige dat je nodig hebt is een computer (of telefoon) en internet. Je hoeft de deur er niet voor uit.

Masseer jij je kinderen wel eens?

 

*Dit artikel is niet gesponsord, maar ik krijg wel een percentage als de cursus wordt gekocht via een link uit het artikel.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355