Kinderschoenen kopen

26 Jun 2017

Vind jij het ook zo leuk voor jou en je kind dezelfde schoenen te kopen? Weet jij ook niet wat je moet doen als je kind dolgraag die prinsessenschoenen wilt waar eigenlijk geen goed voetbed in zit? Wil je geen vermogen uitgeven aan een paar kinderschoenen, omdat die voetjes toch zo snel groeien? Of heb je geen idee waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen? Lees dan vooral even door!

 

Kindervoeten zijn nog in ontwikkeling en dus nog erg kwetsbaar. Daarom is het extra belangrijk om goede schoenen te kopen. Dit hoeft pas vanaf het moment dat je kindje gaat lopen. Daarvoor zijn lekkere blote voetjes, sokjes of slofjes prima! Als je kindje dan toch zijn eerste stapjes gaat zetten en je op zoek gaat naar kinderschoenen, is het goed om te weten waar je op moet letten. Daarom geef ik 5 tips!

 

 1. Koop schoenen in de juiste maat
  Het klinkt heel voor de hand liggend, maar toch is het zo verleidelijk om schoenen op de groei te kopen! Of om je kind nog even twee weken op die te kleine schoenen rond te laten lopen. Dit doe je vast niet als je weet dat je kinderen hier de rest van hun leven last van kunnen hebben! Eén van de grootste oorzaken van voetklachten is te kleine schoenen in de kinderjaren. De voeten nemen dan namelijk een onnatuurlijke vorm aan met klachten aan de voeten, knieën en rug tot gevolg. In te grote schoenen gaan voeten schuiven, waardoor de voeten te weinig ondersteuning krijgen en eeltvorming ontstaat. Dus hoe vervelend het ook is, schoenen koop je niet op de groei en te kleine schoenen doe je de deur uit!
  Maar hoe weet je nou wat de goede maat is? Laat de voetjes van je kindje opmeten in een schoenenwinkel of haal het zooltje uit de schoen en zet het voetje van je kind hierop (staand en niet zittend!). Er moet een centimeter ruimte zijn bij de teentjes. Als de teentjes de rand raken, zijn de schoentjes te klein.

 2. Koop schoentjes met een flexibele loopzool
  Buig de schoentjes die je in je hand hebt even dubbel. Voor de ontwikkeling van de voetjes van je kind is het belangrijk dat de voetjes zich goed kunnen afwikkelen. Dit kan alleen bij schoentjes met een flexibele zool. Als je kind wat ouders is, wordt dit iets minder belangrijk, maar toch moeten de schoenen ook dan een beetje buigzaam zijn. Die Adidas Stan Smith schoenen (die witte met een groen streepje) zijn echt heel stoer, maar kan je beter in de winkel laten staan! Die zijn zeker niet buigzaam genoeg.

 3. Koop schoentjes met een stevige hiel
  Een stevige hiel geeft de voet van je kindje rust. Zonder steun voor de hiel, raakt de middenvoetspier overbelast. Ballerina’s onder een jurkje zien er heel schattig uit, maar geven niet voldoende ondersteuning!

 4. Koop schoenen met een goede sluiting
  De schoenen moeten voldoende ondersteuning bieden en voorkomen dat de voeten schuiven of omzwikken. Dit kan alleen met een verstelbare sluiting. Met veters zijn schoenen het beste te verstellen, maar gespjes of klittenband kunnen ook goed zijn.

 5. Koop schoenen van goed materiaal
  Schoenen van natuurlijke materialen laten de voeten ademen. Leer en canvas zijn goede materialen!

 

Nu denk je misschien: ‘O jee, waar kan ik schoenen vinden die aan ál die eisen voldoen?’ en ‘Hiervoor moet ik vast diep in mijn buidel tasten!’. Gelukkig valt dit reuze mee. Goede merken zijn Hush Puppies, Geox, Shoesme, Birkenstock, Dr. Visser (Scapino) en Elefanten (Van Haren). En natuurlijk zijn er nog heel veel meer!

 

Ook tweedehands schoenen zijn een optie, mits de zool nog niet helemaal versleten is.

 

Lees ook: De meeste kinderen dragen te kleine schoenen!

 

Waar koop jij meestal schoenen voor je kindje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355