Lesbisch, een zaaddonor, IVF en pleegzorg

26 Feb 2018

Je bent een vrouw, hebt een vrouw als partner en hebt samen een kinderwens. Wat doe je dan?!

 

Wij waren 4 jaar samen en wilden graag een gezinnetje stichten. Wij gingen toen op internet op zoek naar welke mogelijkheden er allemaal zijn. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open! Er zijn zoveel mogelijkheden! In Nederland kun je kiezen een donor kiezen via een kliniek of zelf een donor vinden en kan de inseminatie thuis of in het ziekenhuis gebeuren. Bij veel buitenlandse klinieken kun je ook kiezen voor een anonieme zaaddonor.

 

'Wij trokken onze stoute schoenen aan en vroegen een vriend.'

 

Wij trokken onze stoute schoenen aan en vroegen een vriend. Die vriend moest wel even slikken toen wij vroegen of hij onze zaaddonor wilde zijn, maar al snel kwam er een 'ja' uit zijn mond. 

Bij poging 1 was het al raak. Ik was gewoon meteen zwanger! Wat waren we gelukkig!

Na 10,5 week verloor ik wat bruin bloed. Mijn wereld stond meteen op z'n kop. Ons geluk werd omgezet in angst. Ik bleek helaas een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben. 
 

'Wonder boven wonder was ik weer na 1 poging al zwanger.'


Wij lieten ons niet tegenhouden en na groen licht te hebben gekregen van de artsen, probeerden we het opnieuw. Wonder boven wonder was ik weer na 1 poging al zwanger. Ons geluk duurde helaas maar kort, want na 6,5 week werd ik met spoed naar de OK gereden, omdat ik weer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had.

 

'Dit keer ging het via IVF.'

 

Dit zorgde ervoor dat wij het niet meer thuis wilde doen en al snel zaten we in het ziekenhuis in België. Na onderzoeken en gesprekken met de psycholoog kregen we al snel groen licht. Dit keer ging het via IVF, omdat ik geen eileiders meer had. Vol goede moed begonnen we dit traject en weer was het meteen raak! En dit keer ging alles gelukkig goed. We kregen een gezonde dochter en leefden op een roze wolk. 

 

'En zo werd ik alleenstaande moeder.'

 

Na 3 jaar besloten we om uit elkaar te gaan. Onze relatie ging niet meer en zo werd ik alleenstaande moeder. Mijn ex verdween langzaam helaas uit beeld. Toch had ik nog de wens om nog een keer moeder te worden.

 

'Ik legde me erbij neer dat het niet meer zou lukken.'

 

Dit keer startte ik het IVF traject alleen. 4 Pogingen gingen voorbij... Het kostte mij veel tijd, energie en natuurlijk veel teleurstellingen. Ik legde me erbij neer dat het niet meer zou lukken. Tot ik met mijn vriendin een goed gesprek had. We kwamen toen uit bij pleegzorg. Waarom niet je huis en hart openstellen voor kindjes die het thuis moeilijk hebben en een ander huis nodig hebben?

 

'Er was een crisiskindje van 1,5 wat de dag erop al gebracht kon worden.'

 

Ik schreef me in voor pleegzorg en ging door het hele traject heen. Mijn dochter was ondertussen 6 jaar en ging hele dagen naar school. Na de cursus te hebben gevolgd, kwam ik op de lijst en niet lang daarna kreeg ik hét telefoontje. Er was een crisiskindje van 1,5 wat de dag erop al gebracht kon worden. Jeetje dat is snel! De rest van de dag zorgde ik ervoor dat ik alles in huis had voor dit kleine mannetje.

 

'Daar stond ik dan met een klein kindje.'

 

De volgende dag stonden er 2 grote mannen voor de deur. 1 Van pleegzorg en 1 van jeugdzorg. Ze hadden de klein man 's ochtends gehaald en kwamen hem nu bij ons brengen. Na 1,5 uur gingen ze weg en daar stond ik dan met een klein kindje. Ik wist maar weinig van hem. Wat nu?!

 

'Mijn dochter was niet meer alleen en moest mijn aandacht delen.'
 

Samen bouwden we een leven op, rekening houdend met zijn ouders die beiden nog in beeld zijn. Dan ben je ineens mama van 2 kinderen. In 1 keer verandert je leven. Mijn dochter was niet meer alleen en moest mijn aandacht delen. 
Van vriendinnen kreeg ik veel spullen voor de kleine man. Hij werd bij iedereen met open armen ontvangen en het leven draaide gewoon door, alleen nu met 2 kinderen. 

 

'Wie wil er nu iemand met 2 kinderen?'

 

Ik was toen nog steeds alleen. Ik dacht altijd: Wie wil er nu iemand met 2 kinderen? Ik was ook niet op zoek naar ene partner, omdat ik te druk was met de kinderen, het huishouden en mijn eigen bedrijf. Toch leerde ik na 1,5 jaar mijn huidige vrouw kennen. Ik leerde haar kennen via een vriendin. We gaven elkaar een hand en de vonken sloegen meteen over en de eerste date werd meteen gepland. 

 

'Daarna is ze langsgekomen en nooit meer weg gegaan.'

 

Ze is na deze date nog een weekend naar huis gegaan, maar het weekend daarna is ze langsgekomen en nooit meer weg gegaan. Het ging allemaal heel snel. Ze trok bij ons in, nam mij en mijn kids op in haar hart en het voelde alsof het nooit anders was geweest.

Na 2 maanden vroeg ik haar al ten huwelijk. Ik wilde haar niet meer laten gaan. Ze zei ja en daar was ik super blij mee. De kids trouwens ook!

 

'Samen gingen we het traject in, wat ik al had doorlopen.'

 

Al snel kwamen we erop dat mijn vrouw ook een kinderwens had. Samen gingen we het traject in, wat ik al had doorlopen. Helaas mislukte poging 1. Na deze poging hadden we thuis een goed gesprek waaruit bleek dat we het niet meer via het ziekenhuis wilden doen. We zochten naar informatie op internet en kwamen erachter dat we ook donorzaad konden bestellen voor thuis. Dat leek ons wel wat! 

 

'Op 17-7-17 trouwden we en mijn vrouw was toen 25 weken zwanger.'

 

De eerste poging met dit donorzaad was raak! Mijn vrouw was zwanger! De kids vonden het super om nog een broertje of zusje te krijgen. Op 17-7-17 trouwden we en mijn vrouw was toen 25 weken zwanger. Op 25 oktober beviel ze van een prachtige dochter. 

 

'Wij zijn super trots op ons gezin en ons leven samen!'

 

We zijn nu een echt mooi en gelukkig samengesteld gezin. We genieten iedere dag weer van elkaar. Onze oudste dochter is 9 jaar en vindt het super om grote zus te zijn. Ons pleegzoontje is 4 jaar en is een geweldig kereltje. Hij heeft veel meegemaakt, maar doet het super goed en geniet op school van de kindjes om hem heen. Onze jongste dochter is nu 4 maanden en is een vrolijk meisjes die nu al iedereen om haar vinger weet te winden. Wij zijn super trots op ons gezin en ons leven samen!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355