Let op: koop deze autostoeltjes NIET

17 Apr 2019

De consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de veiligheid van autostoeltjes voor jonge kinderen. Momenteel zijn ze ook weer bezig met deze tests. Het resultaat hiervan wordt in principe eind mei gepubliceerd. Hoewel de tests dus nog in volle gang zijn, wil de consumentenbond ouders toch alvast waarschuwen voor 2 verschillende stoeltjes. Deze autostoeltjes bezwijken namelijk bij de botsproef en zijn dus absoluut niet veilig.

 

i-size

Het gaat om de Chicco Oasys i-Size en de Babystyle Oyster Carapace Infant. Beide stoeltjes zijn goedgekeurd volgens de nieuwe i-Size norm. Kopers van deze stoeltjes denken dus waarschijnlijk dat ze hele veilige stoeltjes hebben gekocht. Toch zijn ze bezweken tijdens de botsproef van de consumentenbond. Deze botsproef is namelijk zwaarder dan de i-Size norm voorschrijft.

 

Chicco Oasys i-size

Bij een botsing met dit stoeltje schiet het kruisbandje los waardoor de baby onbeschermd uit het stoeltje vliegt. De oorzaak hiervan is het gespje. Dit gespje is van kunststof (gewoonlijk van metaal) en dat blijkt niet sterk genoeg.

Heb je dit stoeltje gekocht? Dan kun je bij de klantenservice een vervangend gespje krijgen. Ook wordt de productie van het stoeltje meteen aangepast en kun je dit stoeltje binnenkort waarschijnlijk weer gewoon veilig aanschaffen.

 

 

Babystyle Oyster Carapace Infant

Dit stoeltje wordt voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk verkocht, maar is ook vanuit Nederland (via een omweg) te bestellen. In de botsproef van de Consumentenbond bezweek de bevestiging van het autostoeltje op het onderstel waarna het stoeltje met kind en al gelanceerd werd!

 

 

Heb je het vermoeden dat iemand in jouw omgeving 1 van deze stoeltjes heeft gekocht? Informeer hem/haar dan vooral. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355