Lieve baby, je leidt me af

13 Jun 2018

Lieve baby, 

 

Gisteren was het weer zover. Vol motivatie, inspiratie en concentratie kroop ik achter mijn laptop. Ik was van plan een aantal blogposts te gaan schrijven, omdat mijn voorraad flink mag groeien. Als jij bent geboren, wil ik namelijk een aantal weken lang nergens anders aan hoeven denken. Dan wil ik niet hoeven denken aan het schrijven van nieuwe artikelen of het inplannen daarvan, maar alleen maar aan jou. En tegelijkertijd wil ik alle lezers wel blijven voorzien van mooie verhalen, nieuwe informatie en handige tips. Je begrijpt vast dat ik die voorraad dus hard nodig heb!

 

"Maar er is nog een oorzaak!"

 

Toch maak jij mij dat niet altijd even makkelijk. Sowieso werkt mijn brein wat minder goed vanwege de grote hoeveelheid progesteron die nu in mijn lichaam aanwezig is. Dit heeft een remmende werking op de delen van mijn hersenen waar herinneringen worden opgeslagen en opgehaald. En daardoor heb ik dus een slechter geheugen en minder concentratie. Maar er is nog een oorzaak!

 

"Mijn handen verplaatsen zich dan langzaam van het toetsenbord naar mijn buik."

 

Zoals ik al zei, was het gisteren weer zover. Ik was lekker aan het werk, totdat jij je meldde. *Schop*, *schop*. En dit gevoel vind ik ZO fijn! En als ik die voetjes in mijn buik voel trappen dan kan ik het gewoon niet laten om te stoppen met alles waar ik mee bezig ben. Het gaat gewoon vanzelf. Mijn handen verplaatsen zich dan langzaam van het toetsenbord naar mijn buik en mijn brein kan dan niks anders meer dan fantaseren over hoe het zal zijn als jij straks geboren bent.

 

"Ook papa heeft het inmiddels in de gaten als dit gebeurt."

 

Een paar minuten lang zit ik dan met een grijns van oor tot oor en soms met mijn ogen dicht te genieten van jouw schopjes en bewegingen. Ik blijf net zo lang zitten met die grijns op mijn gezicht en mijn handen op mijn buik, totdat ik jou niet meer voel. Ik houd mezelf voor dat jij dan weer lekker bent gaan slapen. Ook papa heeft het inmiddels in de gaten als dit gebeurt. Hij vraagt dan: "Voel je de baby weer lekker schoppen?" En eigenlijk hoef ik daar geen eens antwoord op te geven.

 

"Maar vervolgens gebeurt er weinig."

 

Maar als jij dan weer lekker ligt te slapen, is mijn concentratie niet meteen terug. Mijn handen verplaatsen zich dan wel weer van mijn buik naar mijn toetsenbord, maar vervolgens gebeurt er weinig. Mijn gedachten zijn dan namelijk nog steeds bij jou!

 

"Hoe erg zal dat over 4 maanden dan wel niet zijn?"
 

Dus, lieve baby: kunnen we misschien afspreken dat jij vooral 's ochtend en 's avonds van je laat horen? Dan kan ik nog even heel hard aan het werk voor een grote voorraad aan blogposts. Want als jij mij nu al zoveel afleidt, hoe erg zal dat over 4 maanden dan wel niet zijn? Als ik lekker met jou kan knuffelen?

 

"Je zorgt in ieder geval wel voor heel veel geluksmomentjes."

 

Maar mocht je het niet met die afspraak eens zijn, weet dan dat ik het je ook niet kwalijk zal nemen. Er komt dan wel iets minder van mijn werk terecht, maar daar verzinnen we wel een oplossing voor. En je zorgt in ieder geval wel voor heel veel geluksmomentjes. Iedere dag weer.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nieuwste blogs
Please reload

Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwsbrief
Uitgelichte berichten

De bevaltrends in 2020

17 Jan 2020

1/8
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18), zwanger van een tweede kindje, pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2019 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355