Maak jij al gebruik van YouTube kids?

Kinderen kijken graag video's op YouTube, maar niet alle content is geschikt voor kinderoogjes. Hier heeft YouTube een oplossing voor bedacht: YouTube kids. Sinds 5 februari is deze kindvriendelijke versie ook eindelijk beschikbaar in Nederland. Wat is YouTube kids precies? Wat kun je ermee? Waarom zou je het gebruiken? En wat kost het? Dat en meer vind je in dit artikel.

 

Wat is YouTube kids?

Het is een aangepaste, kindvriendelijke versie van YouTube. Je vindt er alleen video's die geschikt zijn voor kinderen. Geen horrorfilms of seksuele video's, maar kindermuziek en lieve animaties. Het is een beetje vergelijkbaar met de kindersectie van Netflix.

 

Hoe werkt het?

Bijna alle video's worden handmatig gecontroleerd op geschiktheid. Dit maakt dat je er vrijwel zeker van kunt zijn dat alle video's op YouTube kids kindvriendelijk zijn. 

Als ouder heb je in YouTube kids meer controle over het kijkgedrag van je kind. Je kunt 3 soorten profielen aanmaken: een profiel waardoor je kind alleen toegang heeft tot video's die jij hebt uitgezocht (de zoekfunctie ontbreekt), een standaardprofiel voor peuters en kleuters en een standaardprofiel voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Je kunt ook een tijdslimiet instellen. Bijvoorbeeld een uur per dag of een paar uur per week. Als dit tijdslimiet bereikt is, gaat YouTube kids automatisch op slot. 

Tenslotte kun je de kijkgeschiedenis van je kind inzien als ouder. 

 

Kost het geld?

YouTube kids is helemaal gratis. Wel krijg je dan, net als bij de normale versie, reclame te zien. Overigens is deze reclame wel kindvriendelijk. 

Je kunt eventueel kiezen voor een reclamevrije versie, YouTube Premium, Dit kost 11,99 per maand.

 

Kijkt jouw kind graag filmpjes op YouTube? Ga jij deze kindvriendelijke versie gebruiken? Voor wat voor profiel ga je dan?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355