Meer stress van man dan van kind?

Wanneer mensen aan Phil, de man van Deno Fleno, vragen hoeveel kinderen ze hebben, antwoordt hij dat hij er 2 heeft. Wanneer mensen aan Deno Fleno vragen hoeveel kinderen ze hebben, antwoordt ze dat ze er 3 heeft: hun zoon, hun dochter en haar man.

 

Stress

Uit een onderzoek van TODAY onder meer dan 7000 Amerikaanse moeders blijkt dat de gemiddelde moeder veel stress heeft. Op een schaal van 1 tot 10 geven ze hun stressniveau een 8,5. En het opvallendste? Voor 46% van de moeders zijn hun echtgenoten een grotere bron van stress dan hun kinderen.

Wat wel nog goed is om te vermelden is dat de stress die moeders ervaren van hun partner niets is in vergelijking met de stress die alleenstaande ouders ervaren. 

 

Klachten van vaders en moeders

Veel moeders klagen dat ze de vaders van de kinderen meer zien als grote kinderen dan als gelijkwaardige partners. Moeders hebben het gevoel dat ze niet genoeg tijd hebben om alles te doen wat ze moeten doen. Driekwart van de moeders met partners zegt dat ze het grootste deel van de opvoeding en huishoudelijke taken uitvoert. Ze vinden dat hun partner ze niet voldoende ondersteunt en soms zelfs tegenwerkt. Het verbaast je vast niet dat de vaders hier anders over denken...
Ondertussen hebben vaders het gevoel dat ze meer doen dan ooit met de kinderen en hier geen erkenning voor krijgen. Vaders zouden van hun partner graag af en toe horen dat ze het goed doen. 

 

"Vaak lijkt het alsof ik de enige volwassene in mijn huis ben. Mijn man en dochter vechten samen om mijn aandacht."

 

"Ik kan zelfs geen ontspannend bad nemen zonder dat mijn man de baby bij me brengt."

 

"Mijn man is echt een geweldige vader, maar ik vind het huwelijk stressvol."

 

De oplossing

Misschien is het een idee voor gestresste moeders om hun relaxte partners na te doen in plaats van verwijten te maken. Dan is het misschien niet altijd opgeruimd in huis, maar doet dat er echt toe?
En ga ook eens met je partner in gesprek. Want de waarheid, die ligt waarschijnlijk in het midden. 

 

Ervaar jij veel stress? Ervaar jij stress van je partner?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355