Mees 5 maanden: Hoe gaat het nu? Wat is ons ritme?

Wauw wat gaat het hard. Heel cliché, maar het is echt waar. De tijd vliegt. Mees is gewoon alweer 5 maanden oud! Ik krijg regelmatig vragen zoals hoe het met de borstvoeding gaat, wat ons ritme is, hoe onze nachten zijn en hoe het moederschap mij bevalt. In deze blogpost klets ik jullie gezellig bij.

 

Borstvoeding

In deze vlog zagen jullie dat het even niet zo heel goed met ons ging. Mees was in een maand tijd niet aangekomen, maar afgevallen en dat bleek te komen door een te kort tongriempje. Ik zat erg met mezelf in de knoop. Waar deed ik goed aan? Stoppen met de borstvoeding? Of juist doorzetten?

Ik heb doorgezet en daar ben ik super blij mee. Ik stond op het punt om te stoppen, maar bij de gedachte aan de laatste borstvoeding werd ik zo verdrietig dat ik toch door ben gegaan. Samen met mijn fantastische lactatiekundige heb ik een plan gemaakt en dat pakte goed uit. Mees groeit weer super goed en de voedingen verlopen prima. Ik zeg bewust 'prima' en niet 'top' of 'super', omdat het drinken moeilijk blijft voor Mees en ik het hem dus makkelijk moet maken door bijvoorbeeld heel vaak van borst te wisselen en domperidon te slikken. 

Voorlopig gaan we nog lekker door!

 

Lees ook: Waarom ik de nachtvoedingen nog niet af wil bouwen.

 

Ritme

Ik krijg super vaak vragen over ons ritme. Ik snap die vraag nooit zo goed. Veel mensen zijn zó gefocust op een ritme. Ik zal maar meteen verklappen dat wij helemaal geen ritme hebben. Mees krijgt voeding als hij honger/dorst heeft en slaapt als hij moe is. Zelf pakken wij toch ook een glas water of een banaan als we daar zin in hebben? Ik zie geen enkele reden om een vast ritme te creëeren. 

Ritme-loos door het leven gaan, werkt heel goed voor ons. We hoeven niet naar de klok te kijken en gaan de deur uit als we dat willen. Natuurlijk betekent dat dat ik wel eens op een parkeerplaats aan het voeden ben, maar so what?

 

Slaap

De nachten zijn al 2 à 3 maanden goed. Nee, we slapen niet door, maar dat verwacht ik ook niet van een baby van 5 maanden. In december hebben we toevallig 3 weken door kunnen slapen, maar de afgelopen week heb ik weer 3 tot 4 keer gevoed per nacht. Het belangrijkste vind ik dat we na die voedingen (en het rechtop houden om de voeding te laten zakken) weer snel verder kunnen slapen. En dat kan!

Overdag gaat het slapen hier niet vlekkeloos. Als je mijn vlogs kijkt, weet je dat we die strijd hebben opgegeven en Mees gewoon in de draagdoek of draagzak laten slapen. Ook steeds vaker op mijn rug. Het is niet altijd even handig, maar ergens ook wel fijn. In mijn ogen is bij papa of mama op de borst of rug de beste plek voor een baby.

 

Hoe bevalt het moederschap?

Het moederschap is niet helemaal zoals ik me had voorgesteld. Ik geniet nóg meer van de lachjes, mis Mees nóg meer als ik weg ben en ben veel trotser dan ik ooit had kunnen denken. Maar tegelijkertijd zit ik veel vaker thuis en geef ik de zorg voor Mees veel minder makkelijk uit handen dan ik had verwacht.  O jee, ik word toch geen curlingouder?

Tenslotte had ik nooit gedacht dat ik niet de gebroken nachten of de huiluurtjes, maar het commentaar van anderen het áller moeilijkste en vervelendste zou vinden aan het ouderschap. 

 

Ik vind het moederschap dus nóg mooier, maar ook nóg intenser.

 

Hoe gaat/ging het er bij jou aantoe rond deze periode? Hebben/hadden jullie een ritme? Komt de realiteit overeen met de verwachtingen die jij had?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355