Met je baby op vakantie

22 May 2017

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat veel baby’s lekker met hun papa en mama op vakantie zullen gaan! Het inpakken voor zo’n eerste vakantie als gezinnetje kan nog behoorlijk lastig zijn. Je kan niet zo heel veel meenemen, dus wat neem je wel mee en wat laat je thuis?

 

Wat je meeneemt hangt af van je vakantiebestemming. Ga je met het vliegtuig? Dan ben je beperkt in de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen. Ook is het dan belangrijk om te kijken of je baby extra vaccinaties nodig heeft! En meteen een handige tip: laat je baby drinken als jullie opstijgen en landen. Zo heeft je baby minder last van zijn of haar oortjes. Als je flesvoeding geeft is het dus handig om voordat je het vliegtuig in stapt, een warme fles te maken. Ga je met de auto? Dan is het handig om veel te rijden tijdens de slaaptijden van je baby, wat fijne snacks mee te nemen, voor wat speeltjes te zorgen, leuke CD’s mee te nemen en lekker de tijd te nemen. Door een keertje extra te stoppen, kom je misschien iets later aan, maar is je baby waarschijnlijk een stuk vrolijker!

Maar goed, ik dwaal een beetje af, wat neem je nou wel en niet mee?

 

Wat ik mee zou nemen:

 

Kleertjes

Rompertjes, zwembroekje, broekjes, shirtjes, een vestje, sokjes, schoentjes, een pyjama, een slaapzakje, een hoedje en een zonnebril.

 

Verzorging
De babyfoon, een paar hydrofiele luiers, handdoeken, billendoekjes, shampoo en eventueel een tandenborstel en tandpasta. Neem ook wat luiers mee, maar zeker niet te veel. Je kan overal luiers kopen en die nemen heel veel ruimte in beslag. Wat zwemluiers zijn wel heel erg handig!

 

Voeding
Bij flesvoeding neem je flesjes, spenen, flesvoeding en een fles mineraalwater mee. Neem genoeg voeding mee, want het kan zijn dat ze op je bestemming andere voeding verkopen en je baby kan behoorlijk wat moeite hebben om hieraan te wennen. Bij borstvoeding kan je een flesje meenemen als je je kind wat extra vocht wil geven. Verder kan een nagelschaartje goed van pas komen en zijn slabbetjes fijn!

 

Veiligheid
Een baby zwemband of zwemvleugeltjes en polsbandjes met jullie naam en telefoonnummer erop als je kindje al kan lopen.

 

Apotheek spulletjes
EHBO setje, zetpillen, thermometer, een middeltje tegen diarree, zonnebrand en aftersun.

 

Overig

Verder is het wel erg handig als je een knuffel, wat speelgoed (een emmer en een schepje zijn leuk!), boekjes, een lekker kleed en eventueel nog bijtringen en spenen meeneemt.

 

Ik zou zelf geen stapels luiers en veel voeding voor peuters en kleuters meenemen. Ik bedoel, overal kan je een banaan, een wortel en een aardappel kopen toch?

 

O ja, en vergeet natuurlijk ook de paspoorten, de camera en jullie eigen spullen niet! Maak je verder niet al te druk, want overal ter wereld worden baby’s geboren dus je kan ook overal geschikte spulletjes kopen.

 

Waar gaan jullie naartoe op vakantie? En zijn er nog spulletjes die ik niet heb genoemd, maar jij toch mee zou nemen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355