Met kinderen reizen met het OV

27 Oct 2018

De meeste kinderen vinden het fantastisch: reizen met het OV. Lekker met de bus naar de stad of een dagje weg met de trein. Maar wat kost het nou om je kind mee te nemen met het Openbaar Vervoer? Hoe kun je op je treinreis besparen? En wat zijn de leukste uitjes met het Openbaar Vervoer? Ik zocht het uit!

 

Reizen met de trein

Wist je dat je kinderen van 0 t/m 11 jaar GRATIS mee kunt nemen in de trein? Zelfs in de spits! De NS biedt gratis het Kids Vrij abonnement aan. Hierbij krijgen kinderen een eigen OV Chipkaart wat ze vast super stoer vinden en waarmee ze gratis kennis kunnen maken met het Openbaar Vervoer. 

Vroeger moest het Kids Vrij abonnement altijd gekoppeld worden aan het abonnement van een ouder, maar dit hoeft tegenwoordig niet meer. De enige voorwaarde is dat een kind met een Kids Vrij abonnement onder begeleiding van een meereizend persoon van 12 jaar of ouder reist. Zo kan je kind ook heel eenvoudig een dagje met zijn tante, opa of buurvrouw op pad.

 

Met de trein naar het buitenland

Kinderen met het Kids Vrij abonnement profiteren ook nog van andere voordelen. Zo reizen ze gratis mee naar België en Duitsland. Super leuk als je een dagje naar de dierentuin in Antwerpen gaat of als je een kerstmarkt wilt bezoeken in Duitsland. 

 

Met de bus, tram en metro

Met het Kids Vrij abonnement krijgen kinderen automatisch 34% korting in de tram, bus en metro in heel Nederland. Super handig, aangezien je deze vervoersmiddelen vaak nodig hebt om op je plaats van bestemming te kopen.

 

Geld besparen

Het is natuurlijk leuk dat je kind gratis of met korting mee kan reizen, maar voor volwassenen is het Openbaar Vervoer in Nederland behoorlijk duur. Mijn tip is dan ook om altijd even de website goedkoop-treinkaartje.nl te checken. Hier vind je alle lopende kortingsacties. Zo kan je op het moment dat ik dit artikel schrijf een NS Dagretour kopen voor €20,-, een set van 2 NS treinkaartjes voor €24,- en een NS Dal Dagkaart voor €19,-. Daar kun je behoorlijk wat geld mee besparen!

 

De leukste uitjes met het OV
 

 1. Kinderboekenmuseum Den Haag
  Op zoek naar een leuk en verantwoord uitje? Bezoek dan eens het Kinderboekenmusuem in Den Haag. Dit museum bevindt zich i de Koninklijke Bibliotheek en je vindt dit gebouw naast station Den Haag Centraal. Wel zo makkelijk! Al klauterend en spelend ontdekken jonge kinderen het alfabet en komen ze langs Rupsje Nooitgenoeg, Dikkie Dik en meer leuke vriendjes. Oudere kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf een rap of stripverhaal maken. 

 2. Spoorwegmuseum Utrecht
  Dit uitje kon natuurlijk niet in dit artikel ontbreken! Ik vind dit persoonlijk echt een super tof museum! Er is een techlab, kinderen kunnen op droomreis in het stoomtheater, je kunt met een koptelefoon op een kolenmijn instappen, er is er minitreintje en nog heel veel meer! Kortom, een echt doe museum. Op station Utrecht Centraal kun je op een speciale pendeltrein stappen die je naar het museum brengt. Dit maakt de ervaring compleet.

 3. ZOO antwerpen
  Jaarlijks bezoeken een miljoen mensen de prachtige dierentuin in Antwerpen. Je kunt de dierentuin bezoeken wanneer je maar wilt, want hij is 365 dagen per jaar open. Vanuit de hal van Station Antwerpen Centraal, loop je zo naar de dierentuin. 

 4. NEMO Amsterdam
  Ik ben er nog steeds nooit geweest, maar ik weer zeker dat wij Mees hier een keer mee naartoe zullen nemen. In technologiemuseum NEMO ontdekken kinderen alles rondom techniek en wetenschap en dat doen ze vooral door middel van veel leuke proefjes. Aangezien het super druk is in Amsterdam en parkeren enorm duur is, kun je het beste met de trein gaan. Vanaf het station is het ongeveer 15 minuten lopen. 

 5. Strand van Zandvoort
  Ben je op zoek naar een goedkoper uitje? Of wil je gewoon lekker uitwaaien? Neem dan de trein naar Zandvoort en waai lekker uit op het strand. Vanaf het perron op station Zandvoort loop je zo de zee in. 

 

Reis jij wel eens met je kinderen met het Openbaar Vervoer? Waar gaan jullie dan naartoe?

 

*Dit artikel is gesponsord. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355