Mijn 4-in-1 draagjas: Mamalila Shortcoat

10 Jan 2019

Ik draag Mees iedere dag! Soms vraag ik me zelfs af waarom we in vredesnaam honderden euro's hebben uitgegeven aan en kinderwagen. Tja, omdat het 'hoort'? Er was alleen nog 1 probleempje: Ik kon Mees buiten niet goed warm houden. Hij paste niet onder mijn jas (daar pas ik zelf nog amper in) en Mees met een winterjas aan in de draagzak was voor ons beiden niet zo comfortabel. Ik was al aan het rondkijken voor een fijne draagjas toen Andrea van Mawaho mij vroeg of ik een draagjas wilde testen. NATUURLIJK! Ik zocht een prachtige jas uit die ik nu al een paar weken gebruik en in deze blog vertel ik daar graag over.

 

Dragen of duwen?

Op de website van Kiind vind je een prachtig artikel met de titel 'Dragen of duwen'. De strekking is dat dragen veel fijner en natuurlijker is voor je baby dan liggend voortgeduwd worden. Mensen zijn draaglingen, net als apen en kangoeroes. Baby's nemen instinctief de draaghouding aan als je ze optilt (knieën opgetrokken) en ook de anatomie en de reflexen van een baby bevestigen dit. Daarnaast is fysiek contact belangrijk voor de hersenontwikkeling en de hechting.

Ik merk zelf aan Mees dat hij heel rustig wordt van dragen. Hij vindt het heerlijk, en Ger en ik ook. We dragen Mees dan ook dagelijks. Vooral in de Tula Free to Grow, maar Andrea heeft mij ook geleerd hoe ik kan rugdragen met mijn draagdoek. Super handig! Ik zou iedere zwangere vrouw dan ook aanraden om wat minder geld uit te geven aan de kinderwagen en een goede, ergonomische draagzak of draagdoek en een fijne draagjas te kopen.

 

Mawaho

Ik ging langs bij draagjassen winkel Mawaho in Udenhout en zocht samen met eigenaresse (en draagconsulente) Andrea een mooie jas uit. De keuze bij Mawaho is reuze! Er zijn draagvesten voor in de lente, herfst of de frisse zomeravonden, draagjassen in alle soorten en maten en draagcovers voor voor als je een kleiner budget hebt (of erg gehecht bent aan je eigen jas).

Ik bekeek alle jassen waarna er voor mij 2 prachtige jassen overbleven: de Mamalila wollen jas en de Mamalila Shortcoat.

 

Mamalila Shortcoat

Na heel veel wikken en wegen, koos ik voor de Mamalila Shortcoat. Deze jas past net wat beter bij mij. Hij ziet er nét iets sportiever uit. Deze jas heeft zóveel fijne eigenschappen:

 

 • 4-in-1 Jas
  Je kunt de jas gebruiken als normale jas, als positiejas, je kunt ermee buikdragen en je kunt ermee rugdragen. 

 • Milieuvriendelijk
  De buitenjas is gemaakt van organisch katoen, de binnenvoering heeft een PU membraan en is gemaakt van gerecyled polyester. Heel fijn dat je kindje geen schadelijke stoffen binnenkrijgt als hij aan de jas sabbelt.

 • Het hele jaar te gebruiken
  Je kunt de binnenvoering eenvoudig uit de jas halen waardoor de jas het hele jaar door te gebruiken is.

 • Winddicht
  Het PU membraan garandeert bescherming tegen wind.

 • Waterafstotend
  De jas is volledig waterafstotend. De druppels rollen zo van je jas af. Zelfs via de rits komt er geen water naar binnen.

 • Ademend
  Je gaat niet zweten in deze jas zoals dat bij een regenjas vaak het geval is.

 • Eenvoudig
  Ook dit is heel belangrijk. Binnen no-time verander je de jas van normale jas naar draagjas. De jas hoeft niet over het hoofd van je kindje, waardoor je baby zelfs door kan slapen bij het uit- en aantrekken. 

 

Daarnaast vind ik het gewoon een prachtige jas! Hij staat netjes, maar toch sportief. Hij is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren: khaki en vintage roze. Die laatste kleur vind ik prachtig, maar in de winter kan ik zachte kleuren niet zo goed hebben.

De jas kost €349,- en is verkrijgbaar via deze link.

 

 

Hoe werkt het?

De jas ziet eruit als een hele normale jas. Bij de jas wordt een insert geleverd. Deze gebruik je als je je kindje wilt dragen. Als je wilt buikdragen, rits je de insert in de voorkant. Hiervoor gebruik je de rits die je normaal gesproken ook gebruikt als je jas aantrekt. Als je wilt rugdragen, rits je de insert in de achterkant. Hier zit namelijk ook een rits verstopt.

Je doet altijd eerst je kindje in de draagzak of draagdoek en daarna doe je je draagjas aan. Heel simpel!

 

Test, test, test

Na het uitzoeken van de jas, moest hij natuurlijk getest worden. Dat was geen enkel probleem kan ik je vertellen. Sinds ik de jas heb, heb ik de jas dagelijks gebruikt. Zowel als draagjas als normale jas. De jas bevalt zó goed! 

Het aantrekken is super simpel. Erg handig, want vaak bedenk ik dat ik wel even naar buiten wil als Mees in slaap is gevallen in de draagzak. 

De jas houdt ons beiden lekker warm. We hebben beiden een capuchon waardoor ook het nekje van Mees warm blijft. Ik heb al een paar keer (zonder Mees) door de regen gelopen en de jas heeft geen druppel doorgelaten. Tenslotte krijg ik ook vaak complimenten over de jas, omdat de jas er zo hip uitziet.

 

AANRADER!

Natuurlijk wordt er bij een samenwerking altijd wel van je verwacht dat je positief bent over een product, maar ik blijf altijd eerlijk. Ik heb eigenlijk altijd wel minpunten over een product te vertellen, maar dit keer niet. Deze jas is gewoon geweldig! Oké, misschien de prijs. Het is erg veel geld voor een jas, maar hij is het wel helemaal waard. Ik zie overal op straat mensen lopen met kinderwagens van Joolz en Bugaboo. Die kosten zeker €1000,-. Mijn advies: geef wat minder geld uit aan je kinderwagen en investeer in een ergonomische draagzak (of draagdoek) en een goede draagjas. Daar zullen jij en je kind erg blij mee zijn. Echt!

Bespaartip: De meeste draagjassen zijn ook tijdens je zwangerschap te gebruiken. Als je tijdens je zwangerschap al een draagjas koopt, kun je geld besparen doordat je geen positiejas hoeft te kopen. Handig! En ook als de draagdagen voorbij zijn, kun je deze jas blijven gebruiken. 

 

Heb jij een draagjas? Of zou jij een draagjas willen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355