Mijn lifesaver: onze draagzak (Tula FTG)

Wat mij betreft kun je die hele babyuitzetlijst verscheuren. Je hebt nodig: luiers, voeding, iets om je baby warm te houden en een draagzak! Natuurlijk ben ik ook heel blij met veel andere babyproducten (vooral de co-sleeper en mijn draagjas scoren hoog), maar ik weet echt niet hoe ik de eerste weken overleefd zou hebben zonder draagzak. In deze blog deel ik alles over mijn draagzak en een aantal tips voor de zoektocht naar jouw perfecte exemplaar.

 

Onmisbaar

Mees had de eerste weken erg veel last van reflux. Zodra je hem neerlegde, begon hij te gorgelen, herkauwen, hoesten, spugen, huilen etc. Hij wilde maar 1 ding: rechtop gehouden worden. Dit is heeeeeel lastig zonder draagzak of draagdoek. Hoe moet je anders je huis opruimen, je eten maken, een boodschapje doen en een wandelingetje maken?
De ergste reflux is voorbij, maar momenteel vindt Mees inslapen heel moeilijk. Ook hier biedt de draagzak een uitkomst. Door het lichaamscontact en het hobbelen valt Mees heerlijk rustig in slaap.

Oké oké, ik zal ook maar opbiechten dat ik het dragen zelf ook erg fijn vind. Een slapend kind op je borst is heerlijk!

 

 

Tula free to grow (soar)

Tijdens mijn zwangerschap mocht ik een draagzak uitzoeken bij Ik ben mama in Udenhout. Ik heb verschillende draagzakken gepast en mijn favoriet was de Tula Free to Grow in het printje 'soar'. Waarom ik zo'n fan ben van deze draagzak?

 

 • Ergonomisch
  Dit vind ik het allerbelangrijkste bij een draagzak: dat de draagzak ergonomisch is voor zowel het kind als de drager. Er moet een perfecte knieholte tot knieholte ondersteuning zijn. De knieën zijn iets opgetrokken en komen hoger dan de billen. Daarnaast moet het rugpand soepel zijn en moet het gewicht van je kindje goed over je hele lichaam worden verdeeld. De Tula Free to Grow voldoet uiteraard aan al deze eisen!

 • Past vanaf de geboorte tot en met maat 86
  De naam zegt het al: de Tula Free to Grow groeit met je kindje mee. Hij is bruikbaar op 3 verschillende breedte standen: pasgeboren, baby en dreumes stand. Daarnaast kun je het rugpand langer en korter maken. Zo past de draagzak vanaf maat 56 tot en met maat 86.

 • Easy peasy
  Je hebt je kindje binnen no-time in de draagzak en dat is dan ook meteen de reden dat we eigenlijk altijd de Tula FTG pakken terwijl we ook andere dragers in de kast hebben liggen. Je klikt de heupband vast, pakt je kindje, doet de schouderbanden over je schouders, klikt het gespje op je rug vast en tenslotte trek je eventueel de schouderbanden nog een beetje aan. Als jij de enige bent die de draagzak gebruikt, hoeft dit niet eens. Ik denk dat ik er zo'n 30 seconden over doe om Mees goed in de draagzak te krijgen. 

 • Comfortabel
  Ik heb verschillende draagzakken gepast en ik vond de Tula FTG buitengewoon comfortabel. Hij sluit erg goed aan op mijn lichaam. 

 • Toffe printjes
  Dit is ook een reden dat de Tula FTG zo ontzettend populair is. Ze hebben echt te gekke printjes. Een deel van de printjes valt onder de standaard collectie (zoals onze 'soar') en een deel wisselt regelmatig. 

 

 

Daarnaast kun je met de Tula FTG zowel buik- als rugdragen, heb je geen infant insert nodig zoals bij veel andere draagzakken en heeft de Tula FTG een slaapkapje wat ideaal is om het hoofdje van je baby af te schermen als hij lekker slaapt.

 

Tips

Waar moet je nou op letten als je een draagzak gaat kopen? Eigenlijk heb ik maar 2 tips:

 

 1. Ergonomisch?
  Bekijk alleen ergonomische draagzakken. In een niet ergonomische draagzak wordt het volledige gewicht van je baby gedragen door het onderste deel van de wervelkolom en het bekken van je baby. Dit is niet fijn voor de gewrichten en het bekken en is daarnaast erg vermoeiend voor je baby. Voor jou is het ook niet fijn als je je baby alleen draagt met je nek en schouders.

 2. Passen passen passen
  Een draagzak kopen is te vergelijken met schoenen kopen. Een draagzak die ik fantastisch vind, kan bij jou verschrikkelijk zitten, omdat hij niet bij je lichaam en voorkeuren past. Ga daarom altijd ergonomische draagzakken passen. Bij Ik ben mama in Udenhout kun je iedere zaterdag verschillende ergonomische dragers passen: Ergobaby, Babylonia, Beco, Storchenwiege, Kokadi, Marsupi, Manduca en nog veel meer merken!

 

Heb jij een draagzak? Gebruik jij deze veel? Welke heb jij?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355