Mijn super heftige, emotionele weken

28 Jun 2018

Misschien is het jullie wel opgevallen dat ik de laatste week wat minder actief ben op Social Media. Ik post wat minder op Instagram, het duurt wat langer voordat ik antwoord geef op jullie vragen en het duurt wat langer voordat ik jullie reacties lees. En dat komt niet doordat ik veel leuke uitjes had of lekker in bed lag te netflixen. De redenen zijn een stuk serieuzer.

 

Mijn oma

Drie weken geleden werd mijn 90 jarige oma opgenomen in het ziekenhuis vanwege pijn op de borst. Al snel bleek dat zij een hartinfarct had gehad, maar de verwachting was dat zij een paar dagen op zou knappen in het ziekenhuis en dan weer naar huis zou gaan. Ze woonde nog helemaal zelfstandig. 
Maar in plaats van dat het steeds beter ging, ging het alleen maar achteruit. Ze liep niet meer op en neer over de gangen, ze zat vaker in bed en minder vaak op de stoel in haar kamer, ze had steeds meer hulp nodig bij het douchen en omkleden en lag op een gegeven moment alleen nog maar in bed. Praten werd steeds vermoeiender, ze ademde steeds zwaarder en ze kreeg steeds vaker last van ademstops. Na 2,5 weken in het ziekenhuis is zij uiteindelijk overleden. Haar hart kon het niet meer aan.

 

Geregistreerd partnerschap

Maar er waren niet alleen verdrietige momenten. Afgelopen dinsdag gingen Ger en ik een geregistreerd partnerschap aan waardoor ik mij vanaf nu Femke Oosterhaven mag noemen! We hebben het erg klein gehouden, maar hadden een hele mooie, maar ook weer een hele emotionele dag. 

Nu is Ger straks automatisch de officiële vader van ons zoontje, hebben wij straks beiden automatisch ouderlijk gezag en mogen wij alle 3 dezelfde achternaam dragen. Wat voelt dat ontzettend fijn!

 

De gekke dagen die nog komen gaan

Maar de heftige, emotionele tijd is nog niet voorbij. Komende zondag nemen we nog afscheid van mijn oma, maandagochtend is de crematie en maandagmiddag is de overdracht van ons appartement in Utrecht. Bizarre planning he? Ons appartement is vanwege onze reis een jaar lang verhuurd en maandag nemen wij de sleutel weer in ontvangst. 

Deze dag voelt nu al ontzettend dubbel. We keken al weken uit naar de overdracht, omdat we dan weer écht een eigen plek hebben en ons helemaal voor kunnen bereiden op de baby, maar het is natuurlijk ontzettend verdrietig dat we maandag ook voor de laatste keer afscheid nemen van mijn oma.

 

De baby

En tijdens al deze momenten was ik mij natuurlijk ook meer dan bewust van onze lieve baby. Terwijl ik in het ziekenhuis zat, voelde ik de baby draaien en bewegen. Tijdens het onderteken van de partnerschapsakte, kreeg ik een goedkeurend schopje. En terwijl ik de dozen inpak voor de verhuizing bestel ik ook nog even een zwart jurkje waar mijn, inmiddels behoorlijk grote, buik ook inpast.

 

Over ongeveer een week zal de rust weer wedergekeerd zijn en zal ik mij weer helemaal focussen op Online opvoeden. Tenminste... Totdat de baby komt natuurlijk. Dan is het even tijd om mij helemaal op mijn gezinnetje te richten. Maar aangezien ik dat van tevoren weet, kan ik mij daar goed op voorbereiden (lees: van tevoren heeeeeel veel blogs inplannen).

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355