Mijn ziekenhuisopname deel 2

15 Aug 2018

Ik schrijf deze blogpost net voordat ik ga slapen op dinsdagavond. Ik heb vandaag ontzettend veel lieve berichtjes gekregen en ook heel veel vragen. Lig ik nog in het ziekenhuis? Ben ik al bevallen? Krijg ik nog weeënremmers? Wat is nu de prognose? En hoe voel ik me nu? Tijd voor weer een update dus!

 

Heb je gemist wat er allemaal gebeurd is? Ik ben zondag opgenomen in het ziekenhuis, omdat ik de baby niet goed voelde. De voorlopige diagnose was toen dat de baby eruit wilde. Het hele verhaal lees je in deze blogpost: Daar lig ik dan, in het ziekenhuis...

 

Maandagmiddag- en avond

Mijn vorige verhaal eindigde maandagmiddag. Ik lag aan de weeënremmers, voelde me prima en ik had energie voor 10.

Er is maandag niet zo gek veel meer gebeurd. Na de rusttijd stond Ger weer meteen in mijn kamer en ik kreeg een buurvrouw (waardoor Ger helaas niet meer kon blijven slapen). Maandag om 17:00 heb ik mijn tweede en dus laatste injectie longrijpers gekregen. Ik was blij dat ook die tweede injectie erin zat! Daarnaast kreeg ik iedere 6 uur een nieuwe pomp met weeënremmers en komt er heel regelmatig iemand je kamer binnen om te kijken hoe het met je gaat of om je wat eten of drinken aan te bieden. Zo gaat de dag toch veel sneller dan ik had verwacht.
Zowel aan het eind van de middag als in de avond kregen we nog bezoek van vrienden en familie wat erg gezellig was en ondanks dat ik lekker eigenwijs zei dat ik me niet voor kon stellen waar ik moe van zou moeten worden, was ik 's avonds gesloopt. 

 

Emoties

De kans is groot dat dit ook komt doordat alle emoties van de dag ervoor omhoog kwamen. Het ene moment voelde ik me energiek en opgewekt, maar het andere moment verdrietig en onzeker. Ik was niet bang dat ik zou bevallen door de weeënremmers heen, maar wel voor wat er daarna zou gebeuren...

 

De nacht

Ik mag absoluut niet klagen over de nacht, maar die was toch een stuk korter dan ik had gehoopt en gewend ben. Ik moest plassen, had geluiden in mijn kamer die ik niet gewend ben (snurkende buurvrouw) en bij ons beiden kwam de verpleging 's nachts nog langs voor een nieuwe pomp met weeënremmers. Nadat dit om 7:00 weer gebeurde, bleef ik dus ook maar gewoon wakker.

 

Dinsdagochtend

Ik friste me op, stuurde updates naar vrienden en familie en kreeg weer een lekker ontbijtje op bed. Daarna lag ik weer een half uur aan de CTG en deze was helemaal goed. De baby had een goede hartslag en was lekker actief. En om 10:00 stond Ger alweer in mijn kamer en hebben we lekker samen serie gekeken.

 

 

Dinsdagmiddag

Aan het begin van de middag kwam de gynaecoloog langs. Zij kwam met heel goed nieuws! Het ging gewoon goed met de baby dus er was nu niks om ons direct zorgen over te maken. Om 17:00 zou het 48 uur na de eerste longrijpers zijn (dan zijn ze optimaal ingewerkt), maar aangezien mijn pomp om 14:00 op zou zijn, zou ik dan stoppen. De kans dat ik in de 3 uur daarna zou bevallen, was erg klein. Vanaf dat moment zou ik voorzichtig in beweging mogen komen. Als woensdagochtend nog steeds alles goed zou zijn, zou ik dan naar huis mogen. Yes! Wat uiteindelijk dan de oorzaak is geweest van het feit dat ik de baby niet meer voelde en van zijn hoge, afwijkende hartslag is helaas onbekend. Dat blijft voor de gynaecologen een raadsel.

Ik stelde na dit gesprek iedereen op de hoogte en belde ook mijn verloskundige even met deze update. Daarna kroop ik nog even met wat vlogs in bed, voordat mijn schoonouders langs zouden komen.

 

Om 14:30, na de rusttijd, stond Ger weer in mijn kamer en hij nam me met de rolstoel mee naar beneden. We moesten het bewegen namelijk rustig opbouwen. We hebben samen met mijn schoonouders beneden een kop koffie gedronken en we hebben even buiten gezeten. Heerlijk!

Dinsdagavond

Om 17:00 kreeg ik heerlijke vegetarische bami en de rest van de avond hebben we serie gekeken en bewogen. We moesten het rustig opbouwen, maar wel testen hoe mijn lichaam reageerde op beweging. Dat kun je beter in het ziekenhuis testen dan thuis. Dus eerst liepen we alleen over de gang, daarna even naar beneden en nog wat later nam ik ook de trap. 
Mijn lichaam bleef rustig, maar ik merk wel dat ik wat onzekerder ben. Krijg ik nu een harde buik of voel ik niks? Zal ik dit proberen of toch maar voorzichtig doen?
Ook merk ik dat de baby weer actiever wordt. Zondag heb ik de baby alleen in de avond gevoeld en van longrijpers worden ze rustiger. Nu heb ik weer een lekker actieve baby in mijn buik die af en toe een dansje doet.
Het is nu bijna 22:00 en ik ga zo lekker proberen te slapen. Nog even een goede nacht pakken en hopen dat alles rustig blijft.

 

 

En dan?

Morgenochtend krijg ik weer een CTG. Aan het eind van de ochtend komt de gynaecoloog weer langs. Als de CTG goed is en zij geen zorgen meer heeft, ga ik dan naar huis. Ik hoef dan zeker niet in bed te blijven, maar moet wel rustig aan doen. Een boodschapje doen is prima, maar sporten absoluut niet. Ik ga hier morgen nog maar even een beetje op doorvragen.

Mijn baarmoederhals is al wel kort (1,9cm) en die wordt ook niet meer langer. Hoewel dit niks hoeft te zeggen, is de kans op een vroeggeboorte hierdoor wel een stuk groter. Ik zal gewoon onder controle blijven bij een verloskundige, maar ik moet wel heel alert blijven. Ik laat jullie snel weten of dit uiteindelijk ook allemaal zo is verlopen!

Tot die tijd, post ik regelmatig updates op Instagram. Volg jij me al? Dat kan via deze link

 

Tot snel!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355