Mijn ziekenhuisopname deel 3

16 Aug 2018

Het is nu woensdagavond en tijd voor hopelijk de laatste update! Ik vind het echt ontzettend lief hoe jullie met mij meeleven en geef dan ook heel graag antwoord op de vragen die ik vandaag van jullie kreeg. Hoe reageerde mijn lichaam op het stoppen met de weeënremmers? Bleef mijn baarmoeder rustig? Mocht ik naar huis zoals ik verwachtte? En hoe zien de komende weken eruit?

 

Heb je gemist wat er allemaal gebeurd is? Zondagavond werd ik met de ambulance naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis gebracht. Het hele verhaal lees je in mijn eerste update: 'Daar lig ik dan, in het ziekenhuis...' en in mijn tweede update: 'Mijn ziekenhuisopname deel 2'.

 

Dankjulliewel!

Allereerst wil ik jullie echt enorm bedanken! Ik sta echt nog steeds versteld van het aantal lieve berichtjes dat ik ontving. Ik kreeg alleen al zo'n 100 berichtjes van mensen die ik nog nooit heb ontmoet via Instagram. Van lieve sterkte/succes berichtjes tot ervaringsverhalen tot mensen die best een kop thee wilden komen drinken om mij gezelschap te houden. Dat deed en doet me echt onwijs goed!

 

Dinsdag op woensdagnacht

Na mijn vorige update ging ik slapen. De baby is de hele nacht erg actief geweest. Ik had al gehoord dat dat zou gebeuren, omdat baby's rustiger worden van longrijpers en die nu langzaam uit mijn lichaam verdwenen. Ik vond het super fijn om de baby zoveel te voelen, maar als de baby heel druk is, krijg ik ook wel eens een harde buik. En dat was 1 van de signalen waar ik op moest letten. Tegelijkertijd best spannend dus! Daarnaast moest ik natuurlijk weer een paar keer plassen, gold dat ook voor mijn buurvrouw en was ik ook nog steeds niet gewend aan haar gesnurk. Maar dit was wel weer de eerste nacht zonder infuus waardoor ik mij vrijer kon bewegen en ik ook een stuk sneller terug in mijn bed lag na een bezoekje aan het toilet.
Uiteindelijk werd ik om half 8 wakker wat natuurlijk een prima tijd is!

 

Opfrissen

En nu kon ik eindelijk douchen! Ik zat nu niet meer vast aan de paal met mijn NaCl oplossing en weeënremmers waardoor ik heerlijk kon douchen en me aan kon kleden zonder hulp van de verpleging. Heerlijk!

Ook stuurde ik wat vrienden en familie een berichtje, at ik mijn ontbijt op, checkte ik mijn blog en social media en keek ik wat vlogs.

 

De CTG

Dit was het moment van de waarheid! Ik was nu ruim 18 uur van de weeënremmers af en hoewel mijn buik rustig voelde, was ik erg benieuwd wat de CTG zou laten zien. Op zondag was er namelijk ook veel activiteit in mijn baarmoeder te zien terwijl ik hier niks van voelde.

Mijn baarmoeder was niet meer zo rustig als tijdens het gebruik van de weeënremmers (toen kon je bijna met een lineaal een lijntje trekken), maar gelukkig volkomen normaal! Ook de hartslag van de baby was mooi!

 

Gynaecoloog

Om 10:00 stond Ger weer in mijn kamer en kort daarna kwam de gynaecoloog binnen. Zij was helemaal tevreden over de CTG wat betekende dat ik naar huis mocht! Uiteindelijk is er dus geen duidelijke verklaring gevonden voor waarom de baby het op zondag toch echt niet naar zijn zin had in mijn buik. Aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant zorgt dat ook wel voor wat onzekerheid. Toch zijn er op dit moment geen zorgen meer en daarom durfde ze mij met een gerust hart naar huis te sturen.

Ik moet volgende week nog 1 keer op controle komen bij de gynaecoloog in het Sint Antonius ziekenhuis in Utrecht, het ziekenhuis waar ik zondag in eerste instantie naartoe ben gegaan. Daarna kom ik weer 'gewoon' onder controle bij mijn eigen verloskundige.

 

Bedrust?

Ik krijg heel veel vragen over hoe rustig ik nou moet doen. Hier was ik zelf ook heel benieuwd naar en hier heb ik uitgebreid vragen over gesteld aan de gynaecoloog. Bedrust is absoluut niet nodig. Ik mag in principe mijn normale leventje weer oppakken. Ik moet wel heel goed opletten op harde buiken (en natuurlijk bloed- en vochtverlies) en heel goed naar mijn lichaam luisteren. Bukken, zware dingen tillen, veel trappen lopen, sporten en dergelijke worden dus afgeraden. Maar een wandeling naar de stad voor een kop koffie, een klein boodschapje doen, koken of terrasjes pakken zijn helemaal prima!

 

Hoe voel ik me nu?

Ik ben enorm blij dat ik thuis ben. Lekker slapen in mijn eigen bed, geen bandjes en slangetjes meer om of in mijn armen en lekker zelf mijn dag indelen. Tegelijkertijd vind ik het best spannend. Ik heb nog niet zo heel veel vertrouwen in mijn lichaam. Als ik een beetje door het huis heen dwarrel, ben ik behoorlijk bezig met mijn lichaam. Voel ik de baby? Hoe voelt mijn buik? Heb ik een harde buik? Etc. Hopelijk komt dat vertrouwen vanzelf weer terug!

 

Wanneer komt de baby?

Er is nu niemand die kan voorspellen wanneer de baby zal komen. In theorie zou ik zelfs nog ingeleid kunnen worden bij 42 weken! Dat is wel erg onwaarschijnlijk, want mijn baarmoederhals is echt al verkort (1,9 cm) en die wordt ook niet meer langer. Dit vergroot de kans op een vroeggeboorte. Ik ga komende week voor de zekerheid toch maar alvast die vluchtkoffer inpakken, maar hoop natuurlijk dat de baby nog lekker even blijft zitten! Het liefst nog zeker 6 weken!

 

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor al jullie lieve woorden en hoop dat we dit verhaal nu helemaal af kunnen sluiten!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355