Mijn zoon (met ASS) verloor zijn vader deel 5

15 May 2019

De zoon van Annemiek verloor zijn vader. Lees hier deel 1hier deel 2hier deel 3 en hier deel 4.

 

Sinds kort gaat onze zoon naar een BSO plus. Hier heb ik bewust voor gekozen om nog lang voor hem te kunnen zorgen. Ik kan het niet alleen. Ik kan hem niet die vaardigheden leren die hij allemaal nodig heeft. Dat lukt mij gewoon niet. Deze beslissing was niet makkelijk en ik heb ik voornamelijk met mijn verstand genomen en het oog op de toekomst. Ik doe het met liefde maar ook met onmacht. 

 

"Zo heb ik ook een dagje mijn handen vrij en hoop ik in de toekomst een dagje vrijwilligerswerk te kunnen doen of een dag te kunnen werken. "

 

Ondertussen is hij daar al een aantal lange middagen geweest. Ik haal hem op van school en breng hem naar de BSO. Hij heeft daar een vriendinnetje leren kennen en ze spelen leuk samen. Ik zie hem groeien en ontwikkelen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de beslissing genomen dat hij daar ook mag blijven eten. Alle kinderen doen dat dus hij mag dat ook. Ik zal hem wel zelf op blijven halen maar in de toekomst is het de bedoeling dat hij ook met het busje naar de BSO plus gaat. Ik ben namelijk meer dan een uur bezig om hem te halen en te brengen en weer thuis te komen. Nu vind ik dat niet erg en doe ik het met liefde maar ik denk wel dat het in de toekomst beter is dat hij direct met de bus en met andere kinderen van zijn school die kant op gaat. Zo heb ik ook een dagje mijn handen vrij en hoop ik in de toekomst een dagje vrijwilligerswerk te kunnen doen of een dag te kunnen werken. 


"Onze zoon ontwikkelt zich ineens sneller en gaat vooruit in zijn communicatie."

 

Maar wat merk ik nu sinds hij op de BSO plus zit? Ik merk dat hij groeit. Onze zoon ontwikkelt zich ineens sneller en gaat vooruit in zijn communicatie. Net had ik een leuk gesprekje. Hij vroeg om boontjes (sensorisch speelmateriaal). Ik vroeg hem waarom hij boontjes wilde. Hij vertelde mij dat hij er mee wilde spelen. Sowieso is dat al een vooruitgang maar ik stelde nogmaals de vraag wat hij wilde met de boontjes. Toen vertelde hij dat hij de boontjes wilde om mee te graven. Dit had ik wel verwacht maar dat hij het echt zo benoemde is nieuw. Zo zijn er tal van dit soort kleine dingen die voor hem een grote stap zijn in zijn ontwikkeling. 

 

"Het liefste zou hij vaker gaan."

 

Ik merk ook heel erg dat mijn zoon heel veel zin heeft in deze BSO. Het liefste zou hij vaker gaan. Wanneer het de dag is van de BSO dan slaat hij het liefste school over en gaat hij al gelijk naar de BSO. Ik vertel dan ’s morgens dat hij naar de BSO gaat en dan zegt hij "YES YES!!!!" En hij is vervolgens niet meer te houden. Dan is het aan mij de taak om te vertellen dat hij eerst naar school gaat en daarna naar de BSO. Dan vertelt hij over de omgeving en waar de BSO is. Als het aan mij ligt mag hij daar nog net zo lang naar toe gaan totdat hij op die leeftijd is dat het tijd wordt voor wat anders. 

 

"Dit zijn dan nog dingen waar ik moeite mee heb."

 

De regelingen van de vergoedingen gaan veranderen. Dat is dan weer een puntje wat ik moet uitzoeken. Omdat ik ANW krijg en niet werk kan ik geen kinderopvangtoeslag aanvragen maar moet ik aanspraak gaan maken op een potje bij de gemeente. Gelukkig is de beschikking nog bijna 1 jaar geldig dus heb ik daar alle tijd voor. Ik hoop dat mijn gezinsregisseur mij hier binnenkort mee kan helpen om de juiste route aan te wijzen. Dit zijn dan nog dingen waar ik moeite mee heb.

 

Lees hier vanaf 22 mei deel 6.

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355