Moeder bevalt in auto van baby in vruchtzak

Op 8 mei 2017 beviel Raelin Scurry van een prachtige zoon. Maar waarom haar verhaal toch zo ontzettend bijzonder is? Ze beviel bij 29 weken zwangerschap in een auto van haar zoontje die nog in de vruchtzak zat! En die vruchtzak heeft zijn leven gered. Dit is haar verhaal:

 

Op 8 mei 2017 om ongeveer 10 uur dacht Raelin dat ze oefenweeën had. Ze was namelijk pas 29 weken en 4 dagen zwanger. Na ongeveer 45 minuten met regelmatige samentrekkingen die toenamen in intensiteit, besefte ze dat het niet goed was.
Ze trokken razendsnel wat kleren aan en stapten in de auto naar het ziekenhuis.

 

"Raelin trok haar broek uit en kon het hoofdje al voelen."

 

De rit naar het ziekenhuis duurde 15 minuten. Onderweg brachten ze hun dochter naar oma en werden de weeën alsmaar intenser. Raelin huilde van de pijn en kreeg persdrang. Ze besloot om het 911, het alarmnummer, te bellen. Door de weeën en het geschreeuw begrepen ze Raelin niet en dus gaf ze de telefoon aan haar verloofde. Raelin trok haar broek uit en kon het hoofdje al voelen. Ze perste nog 1 keer en daar was haar zoontje. Ze keek naar beneden en realiseerde zich dat hij nog volledig in de vruchtzak zat. Ze was opgelucht dat hij nog steeds in de vruchtzak zat, alsof hij nog in haar buik zat. Maar de gedachte dat de zak elk moment kon breken en misschien zou moeten worstelen om adem te halen, maakte haar bang.

 

"Haar verloofde was heel kalm en reed door."
 

De medewerker van de alarmcentrale gaf aan dat ze moesten stoppen, maar Raelin wist zeker dat ze sneller in het ziekenhuis was als ze gewoon door zouden rijden. Haar verloofde was heel kalm en reed door terwijl hij met 911 aan de lijn bleef. 

 

"Ze kon alleen maar bidden dat het goed zou komen."
 

Aanvankelijk was de baby stil en kon ze alleen maar bidden dat het goed zou komen. Toen ze over zijn gezicht wreef met haar duim en zijn kleine handen en voeten naar zijn gezicht trok, was dit voor Raelin de boodschap dat hij haar gebeden begreep en zijn ouders gerust wilde stellen dat het goed ging.

 

 

"Na ongeveer 7 minuten bereikten ze het ziekenhuis."


Na ongeveer 7 minuten bereikten ze het ziekenhuis. Toen ze daar aankwamen stonden er al artsen klaar die waren gewaarschuwd door de alarmcentrale. Ze namen, nadat haar verloofde snel een foto maakte, de baby voorzichtig mee en braken de vruchtzak. Het vruchtwater stroomde naar buiten en Raelin hoorde meteen haar baby huilen. De baby werd meegenomen naar de intensive care. 

 

"De dokter vertelde dat de vruchtzak zijn leven had gered."

 

Twee uur later mochten de kersverse ouders hun zoon zien. Hij lag in een couveuse en lag aan de beademing. Hij woog nog geen 1,5 kilo. Na een paar uur mocht Raelin haar zoon eindelijk in haar armen nemen. De dokter vertelde dat de vruchtzak zijn leven had gered, omdat de longen onderontwikkeld waren en hij niet lang zonder hulp kon ademen. 

 

"De baby verbleef 74 dagen in het ziekenhuis."

 

De baby verbleef 74 dagen in het ziekenhuis. 1 Dag voor de oorspronkelijke uitgerende datum mocht hij mee naar huis. Nu is hij een gezonde jongen. Hij heeft een gaatje in zijn hart, omdat hij zo vroeg is geboren. Als het gaatje niet uit zichzelf verdwijnt voordat hij 4 jaar is, zal hij geopereerd moeten worden. Maar verder is het een vrolijke, gezonde jongen!

 

"Als ik terugkijk op de dag dat hij werd geboren, voelt het soms als een droom. Maar ik weet dat het echt was, ik heb de foto om het te bewijzen!"

 

 

Bron: https://www.thesun.co.uk/fabulous/5500639/miracle-baby-born-amniotic-sac-us/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355